Bodu ii cere lui Geoana sa spuna despre ce a discutat in Canada

Duminica, 07 Noiembrie 2010, ora 15:21
2337 citiri
Bodu ii cere lui Geoana sa spuna despre ce a discutat in Canada

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu ii cere, printr-o scrisoare deschisa, presedintelui Senatului, Mircea Geoana, sa precizeze agenda discutiilor sale oficiale din timpul vizitei in Canada si sa spuna daca a abordat subiectul vizelor impuse cetatenilor romani de catre statul canadian.

Prin intermediul unei scrisori deschise, remise duminica NewsIn, Sebastian Bodu ii solicita lui Mircea Geoana sa precizeze agenda discutiilor sale cu oficialii canadieni in conditiile in care presedintele Senatului roman ar fi afirmat, sustine europarlamentarul PDL, ca "subiectul vizelor este unul sensibil si nu e bine a fi abordat".

Bodu s-a aflat intr-o vizita in Canada in perioada 30 octombrie-5 noiembrie, in calitate de membru al Comitetului Mixt Canada-UE si a avut, impreuna cu colegii sai, o serie de intalniri cu oficiali si oameni de afaceri canadieni.

Vizita europarlamentarilor a coincis cu cea oficiala a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, iar pentru un scurt moment cele doua delegatii s-au intersectat in capitala Ottawa, se arata in comunicat. "Se pare ca problema vizelor nu se afla in atentia dvs. Imi bazez aceasta afirmatie pe faptul ca, intrebat fiind daca veti ridica aceasta problema cu ocazia vizitei desfasurate de catre delegatia Senatului pe care ati condus-o, ati raspuns ca acest subiect este unul sensibil si nu trebuie abordat", se arata in scrisoarea deschisa adresata de catre Sebastian Bodu lui Mircea Geoana.

Acuzatii de dezinteres al presedintelui Senatului

"Din cate imi dau eu seama, interesul dvs. pentru ridicarea vizelor canadiene pentru romani este pe atat de mare pe cat este interesul subsemnatului pentru ridicarea vizelor Romaniei/UE pentru congolezi. Acestea fiind spuse, concluzionez ca singura deosebire intre dvs. personal si dl. senator Emilian Francu de la PNL este doar aceea ca dvs. nu v-ati numarat banii de transport si de diurna in fata camerelor video", concluzioneaza scrisoarea.

Europarlamentarul Sebastian Bodu spune ca a plecat in Canada cu un mandat european dar si pentru a reprezenta interesul national al Romaniei. In scrisoarea adresata presedintelui Senatului, Sebastian Bodu spune ca Romania, impreuna cu celelate doua state membre UE care inca au impus un regim de vize din partea statului canadian - Bulgaria si Cehia - au puterea, prin cei 70 de europarlamentari ai lor, sa blocheze, in Parlamentul European, tratatul de liber schimb intre Canada si UE care ar urma sa intre anul acesta in dezbaterea legislativului de la Bruxelles.

"Am transmis clar oficialilor canadieni si oamenilor de afaceri ca libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului in absenta liberei circulatii a persoanelor este inacceptabila", se mai spune in scrisoarea deschisa.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a efectuat o vizita oficiala in Canada, la Ottawa si Halifax, la invitatia omologului sau, presedintele Senatului Canadei, Noel Kinsella, intre 3 si 7 noiembrie 2010. Geoana a fost insotit de o delegatie a Senatului Romaniei formata din senatorii Fekete-Szabo Andras-Levente (UDMR), Raymond Luca (PNL), Marian-Iulian Rasaliu (PDL), Ion Toma si Elena Mitrea (PSD).

Pe agenda discutiilor s-au aflat liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii romani pe teritoriul Canadei, cooperarea bilaterala si multilaterala in domeniul apararii, criza economica si posibile solutii de iesire din criza, cooperarea bilaterala si multilaterala in Regiunea Extinsa a Marii Negre si extinderea proiectelor comune in domeniul programului civil nuclear si pe terte piete, precum si modalitatile de facilitare a contactelor dintre oamenii de afaceri romani si canadieni prin organizarea unui Forum de Afaceri Romano - Canadian la Bucuresti, in 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sebastian Bodu scrisoare Geoana, #Bodu vizita oficiala Geoana Canada , #stiri Sebastian Bodu