Bodu ii cere explicatii lui Ponta in cazul de coruptie care il vizeaza pe Nastase

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 21:27
1914 citiri
Bodu ii cere explicatii lui Ponta in cazul de coruptie care il vizeaza pe Nastase
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu ii cere raspunsuri liderului PSD, Victor Ponta, referitor la demersurile colegului sau Adrian Nastasem, care s-a plans in PE ca este o victima a Mecanismului pe Cooperare si Verificare pe Justitie.

Bodu ii transmite o scrisoare deschisa lui Ponta, prin care il anunta ca fostul premier a trimis o alta scrisoare privata Comisiei pentru Afaceri Juridice a PE, in care se plange ca este nu a comis acte de "mare coruptie".

Bodu vrea sa afle viziunea lui Ponta asupra acestui concept.

"Motivul acestui demers este o scrisoare privata pe care Adrian Nastase a trimis-o Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European in care se considera o victima a Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei. (...) Ce ma preocupa pe mine si ceea ce consider eu grav in scrisoarea lui Adrian Nastase (care nu este un simplu membru al partidului dvs. ci este omul caruia ii datorati cariera dvs. politica, mentorul dvs. atlfel spus) este faptul ca domnia sa nu considera ca acest dosar poate fi incadrat la capitolul "mare coruptie" din cauza sumei prea mici (conform expertizei proprii) pentru care a fost trimis in judecata", ii scrie Sebastian Bodu liderului social democrat, se arata in documentul remis marti Ziare.com.

Eurodeputatul PDL ii transmite lui Ponta ca "marea coruptie nu se raporteaza numai la cuantumul fraudei, indiferent de diferentele de evaluare a acesteia, ci si la persoana care savarseste fapta", dar ii solicita si lui punctul de vedere in legatura cu aceasta problema.

"In concluzie, va intreb public, domnule Victor Ponta: care este viziunea dumneavoastra asupra conceptului de mare coruptie? Se refera el, asa cum crede fostul premier Nastase, doar la cuantumul prejudiciului adus statului de un oficial sau se refera si la inaltimea functiei celui care comite actul de coruptie?

Si va adresez aceasta intrebare deoarece si dumneavoastra v-ati asumat optica potrivit careia dosarele aflate pe rolul instantei avandu-l pe Adrian Nastase drept inculpat sunt grabite in mod artificial, din dorinta de a demonstra Europei ca Romania ia in serios lupta impotriva coruptiei", mai scrie democrat liberalul.

De asemenea, Bodu ii sugereaza liderului PSD sa ii spuna lui Adrian Nastase "(desigur, daca isi permite) ca a invoca in fata unui organism european disfunctii in personam in aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare la fapte de coruptie este cel putin inoportun, daca nu deplasat".

"Este cel putin inoportun, daca nu deplasat in conditiile in care v-ati exprimat in favoarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, iar motivul ramanerii noastre pe dinafara este asa-zisa lipsa a rezultatelor in combaterea marii coruptii (valabilitatea unui astfel de argument invocat astazi ca pretext de catre un singur guvern din UE, cu componenta radicala, este desigur o alta discutie).

In final, va mai precizez doar ca scrisoarea lui Adrian Nastase nu va primi un raspuns din partea Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European deoarece competenta materiala de a formula un astfel de raspuns apartine Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne, lucru pe care Adrian Nastase ar fi trebuit sa il cunoasca, in calitatea sa de profesor de drept international public", mai scrie eurodeputatul PDL.

De asemenea, Bodu il roaga pe Victor Ponta sa nu ii dea un raspuns "politicianist, ci unul care sa arate ca este independent de influenta lui Nastase".

I.U.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sebastian Bodu Victor Ponta, #Adrian Nastase cercetat coruptie , #stiri Sebastian Bodu