Bodu face apel la presedintele Sarkozy in legatura cu rromii

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 16:42
1344 citiri
Bodu face apel la presedintele Sarkozy in legatura cu rromii

Eurodeputatul PD-L Sebastian Bodu i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, in care ii solicita sa se detaseze de pozitiile intransigente in problema rromilor,transmitandu-i ca un vot negativ asupra intrarii Romaniei in spatiul Schengen pe acest motiv ar fi nemeritat.

Democrat-liberalul explica, in debutul scrisorii, ca a luat decizia de a i se adresa presedintelui Frantei ca urmare a evenimentelor in care au fost implicati "membri ai minoritatii rrome, romani si bulgari, care locuiesc in tabere mai mult sau mai putin legale de pe teritoriul Frantei" si subliniaza ca aceste evenimente "pot avea drept consecinta declansarea procedurii de infringement fata de Franta".

Bodu isi exprima temerea ca, "in lumina mai multor afirmatii facute de oficiali ai Guvernului francez, precum si ca urmare a impresiei profund negative pe care o serie de cetateni romani de etnie rroma au lasat-o si o lasa in Franta, exista riscul real ca Romania sa rateze intrarea in spatiul Schengen, pe fondul unui vot negativ al catorva state membre, printre care si Franta".

"Romania a facut toate eforturile - tehnice, financiare si umane - pentru a indeplini conditiile de aderare la spatiul Schengen, fiind perfect pregatita, din toate aceste puncte de vedere, asa cum au aratat-o toate misiunile de evaluare de pana acum si cum o vor arata, cu siguranta, si cele din noiembrie-decembrie. De aceea o decizie negativa, bazata pe un vot dat "la cald", ar fi nemeritata si injusta.

Sebastian Bodu cere Parlamentului European inlocuirea termenului rrom cu tigan

Cele 20 de milioane de romani care traiesc astazi in Romania, plus cele 2 milioane care traiesc in Italia, Spania, Franta sau alte tari UE, muncind decent si perfect integrati, nu merita sa suporte consecintele actiunilor catorva mii care, trebuie sa stiti, creeaza in tarile lor de origine acelasi gen de probleme, precum in Franta, Italia ori alte tari unde au ajuns, cu mult inainte ca Romania sa fi devenit stat membru UE", se arata in scrisoare.

Bodu ii admira determinarea lui Sarkozy

Bodu ii transmite lui Sarkozy ca "il admira pentru determinarea de a obtine rezultate legislative fundamentale" in perioada in care Franta a detinut presedintia rotativa a UE si ca "o astfel de determinare face deosebirea dintre un politician mare si un politician fara vocatie.

"Indraznesc sa sper ca determinarea Dvs. va functiona pentru a impinge lucrurile inainte in cadrul UE si nu pentru a da un vot de blam unei natiuni care nu are alta vina decat aceea ca imparte aceeasi cetatenie cu o minoritate etnica ce, de secole, nu reuseste sa se integreze, in ciuda programelor derulate, a finantarilor primite si a discriminarii pozitive de care beneficiaza in statul pe teritoriul caruia s-au asezat cu sute de ani inainte de a porni, astazi, catre alte destinatii mai atractive", mai spune democrat-liberalul.

Eurodeputatul scrie ca greutatea de a integra social aceasta minoritate nu poate fi reprosata doar Romaniei, Bulgariei, Slovaciei, Ungariei, ori altor tari unde exista tigani.

"Singura solutie viabila si care poate da rezultate pe termen lung, cred eu, este una care presupune efortul comun european de integrare a acestei minoritati", ii transmite Bodu.

"Apelul meu catre dvs, Domnule Presedinte, este sa incercam, la nivelul UE, sa ne detasam de pozitii intransigente si sa incercam sa mergem inainte. Imi exprim certitudinea ca dialogul sincer si deschis va conduce la solutii pentru integrarea unei minoritati si nu la izolarea unui stat membru ori crearea de state membre de categoria a doua fara ca apartenenta la o astfel de categorie secunda sa le fie imputabila in vreun fel", se mai arata in scrisoarea deschisa.

Bodu precizeaza ca varianta in limba franceza a scrisorii va fi trimisa luni si presedintiei Frantei, prin intermediul ambasadorului francez in Regatul Belgiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Sebastian Bodu scrisoare Sarkozy, #renunta politica evacuare rromi , #stiri Sebastian Bodu
Comentarii