Bodu, despre cazul Orban: O mana de oameni nu pot influenta votul, nici sa vrea

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 17:01 1904 citiri

Europarlamentarul democrat-liberal Sebastian Bodu afirma ca nu a facut nimeni din PDL lobby pentru ca votul in cazul numirii lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi sa fie negativ, pentru motivul ca "o mana de oameni nu pot influenta votul a mai mult de jumatate din parlament nici daca ar vrea".

"Avizul Parlamentului European nu este o formalitate, cum s-a spus in cazul domnului Leonard Orban. Votul din plen poate fi negativ chiar in ciuda unei opinii pozitive din partea comisiei de specialitate, deci cu atat mai mult in cazul unei opinii negative, precum in cazul domnului Orban", a precizat Bodu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarii liberali: ALDE a votat pentru Orban, Elena Basescu minte cu nerusinare!

Europarlamentarul PDL considera ca Leonard Orban a fost respins pentru lipsa pregatirii si lipsa independentei, ministrul Afacerilor Europene nefiind "niciodata auditor, finantist sau contabil" si aflandu-se "intr-un vadit conflict de interese, ca actual responsabil cu gestiunea fondurilor europene, gestiune care face obiectul controlului Curtii Europene de Conturi, unde domnul Orban isi dorea sa fie membru".

"Desigur, nu a facut nimeni lobby pentru ca acest vot sa fie impotriva (...), pentru simplul motiv ca o mana de oameni nu pot influenta votul a mai mult de jumatate din parlament nici daca ar vrea", a mai spus Sebastian Bodu.

Liberalii europeni au votat contra lui Leonard Orban - PDL prezinta dovada (Foto)

Reactii la respingerea lui Leonard Orban in PE - apel PDL pentru vot negativ?

Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

Precizarile sale au fost facute in contextul in care plenul Parlamentului European a dat joi aviz negativ candidaturii lui Yves Mersch pentru functia de membru al Consiliului Executiv al Bancii Centrale Europene din partea Luxemburgului. Voturile impotriva, in numar de 325 (fata de 300 pentru) au venit de la socialisti, verzi si liberali, "care nu si-au putut ascunde bucuria dupa afisarea rezultatului votului", dupa cum afirma europarlamentarul democrat-liberal.

"In ciuda opiniei favorabile exprimate prin vot in comisia de specialitate unde a fost audiat, candidatul luxemburghez avand o prestatie care il califica, din punct de vedere al competentei si independentei, pentru functia in speta, plenul a votat impotriva pentru motivul ca este barbat, socialistii, verzii si liberalii dorind pentru aceasta functie o femeie", a explicat Sebastian Bodu.

Leonard Orban, respins de PE pentru postul la Curtea Europeana de Conturi

Candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea Europeana de Conturi a fost respinsa, marti seara, in Parlamentul European. Ministrul roman al Afacerilor Europene candida pentru un loc de membru al Curtii Europene de Conturi.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News