Bijuteria pe trei roți cu care a mers un român la RAR. Cum arată „scuterul cu cabină” produs în Germania în anii '50 FOTO

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 08:47 5658 citiri
Un scuter cu cabină a fost dus la RAR pentru omologare FOTO RAR

Un român s-a prezentat la Registrul Auto Român (RAR) cu o adevărată bijuterie pe trei roți: un „scuter cu cabină” produs în 1953 în Germania.

„La sediul R.A.R. din Calea Griviței am avut plăcuta surpriză să întâlnim o legendă „micro” a autovehiculelor pe trei roți, un Messerschmitt KR175. Este prima variantă Kabinenroller (în traducere adaptată - scuter cu cabină - n.r.) a celebrului constructor german de avioane din al Doilea Război Mondial, care și-a făcut debutul în 1953, urmând ca în 1956 să fie înlocuit cu varianta KR200.

Denumirea „scuterului” vine de la motorul său unicilindru de 175 cmc, în doi timpi, care dezvoltă 11 CP și un cuplu motor maxim de 12,75 Nm. Are două roți directoare în față și una singură în spate care face și tracțiunea, iar după spusele constructorului poate să atingă viteza maximă de 80 km/h. Un detaliu important pentru modelul de față este că vopseaua este cea autentică”, a arătat Registrul Auto Român, într-o postare de pe Facebook.

Din comentarii reiese că „scuterul cu cabină” a trecut testul inspecției tehnice de la RAR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News