Câți candidați se bat pe un loc la admiterea în şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 14:04
3565 citiri
Câți candidați se bat pe un loc la admiterea în şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca
5.000 de candidați s-au înscris pentru concurs FOTO: Școala de Agenți Poliție Vasile Lascăr Câmpina

Aproape 5.000 de candidaţi s-au înscris pentru ocuparea celor 1.640 de locuri scoase la concurs de şcolile de agenţi de poliţie de la Câmpina și din Cluj Napoca.

Aceştia vor susţine întâi proba de evaluare a performanţei fizice, iar care trec de aceasta vor da, în 10 decembrie, cea de evaluare a cunoştinţelor.

"Pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr – Câmpina, s-au înscris 3.936 de candidaţi, iar pe cele 300 de posturi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan - Cluj-Napoca, s-au înscris 949 de candidaţi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi, 8 noiembrie, de Poliţia Română.

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie.

Astfel, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” vor susţine probele de performanţă fizică cei din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea.

Centrul de examinare pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea va fi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina.

La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor susţine probele eliminatorii candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu.

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea va fi centru de examinare pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş, iar probele de performanţă fizică pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea vor fi susţinute la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni vor susţine probele candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor, la data de 10 decembrie 2022, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, precizează sursa citată.

Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#scoli politie, #admitere, #candidati, #bataie, #locuri , #politie