Metoda inedită prin care toți elevii de la "Lazăr" au reușit să ia Bac-ul: Au făcut doar 3 zile de școală pe săptămână

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 08:29 25719 citiri
Din anul școlar 2021-2022 funcționează 6 școli-pilot FOTO: Hepta.com

Toți elevii de la Colegiului “Lazăr” din Capitală au luat Bac-ul. Directoarea Colegiului: "Sunt convinsă că rezultatele se datorează și programului pilot prin care în ultimele 3 luni din clasa a XII-a elevii au făcut doar 3 zile pe săptămână școală fizică și doar pregătire pentru Bac", scrie edupedu.ro.

“Elevii au fost mai relaxați, mulți spun că Bac-ul se poate lua cu notă mare fără meditații”, a spus directoarea Colegiului “Gheorghe Lazăr”.

Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” face parte dintr-un proiect pilot pentru elevii de clasa a XII-a.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că “proiectul de pilotare va fi extins, iar pentru școlile care vor avea curajul să intre în program va exista o sumă de 12 milioane de euro în PNRR”.

Colegiul Gheorghe Lazăr și alte 5 școli din țară au intrat în programul pilot fără finanțare suplimentară, cu diverse propuneri de arhitecturi curriculare diferite și schimbări în programă sau în forma ori în structura de predare a disciplinelor.

Începând cu anul școlar 2021-2022, 6 școli pilot funcționează, din care una este din mediul rural și una privată, după ce au fost depuse peste 20 de cereri. Edupedu.ro a scris detaliat despre proiectul de la Lazăr – unde aproape 250 de elevi de la clasa a XII-a au mers doar 3 zile pe săptămână la școală, pe un orar flexibil “de tip american“, în care au mai făcut doar materiile pentru Bac.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News