Ministrul Sănătății vrea ca școlile să rămână deschise: ”Consecinţele închiderii lor pe durate lungi de timp s-ar putea să se facă resimţite ani de zile”

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 12:46 1333 citiri
Alexandru Rafila consideră că închiderea școlilor are un impact negativ asupra sănătății fizice și psihice a copiilor FOTO Facebook / Guvernul României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat joi, 30 decembrie, că va discuta cu colegii din sănătate şi educaţie pentru ca deciziile care vor fi luate în privința școlilor să fie echilibrate. Social-democratul a vorbit despre impactul pe care îl are închiderea școlilor asupra sănătății fizice și psihice a copiilor.

Ministrul a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă se ia ăn calcul închiderea școlilor și un now lockdown, în contextul valului 5 al pandemiei.

”Totdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra sănătăţii publice, dar şi impactul asupra sănătăţii copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor, a acestei generaţii, este responsabilitatea noastră, în egală măsură sau poate chiar mai mare decât este impactul asupra sănătăţii publice. Una este să le închizi şcolile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ţii luni de zile închise şi să afectezi nu numai procesul de învăţământ, ci şi sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere fizic, psihic. Consecinţele închiderii pe durate lungi de timp, din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimţite timp de ani de zile”, a răspuns Rafila.

Ministrul a precizat că că sunt ţări care au incidenţă înaltă şi menţin şcolile deschise, subliniid că deciziile care se vor lua vor fi unele echilibrate.

”De aceea apelul nostru este, ne dorim să facem un efort comun, se va traduce în încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile şi prin funcţionarea cât mai aproape de normal a întregii activităţi, inclusiv a celei din şcoli”, a mai afirmat Rafila.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News