Sorin Cimpeanu anunta verificari la o scoala din Iasi, unde un invatator este acuzat ca abuzeaza verbal copiii

Marti, 16 Martie 2021, ora 20:431704 citiri
Sorin Cimpeanu anunta verificari la o scoala din Iasi, unde un invatator este acuzat ca abuzeaza verbal copiii
Sorin Cimpeanu. FOTO Facebook

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat marti, 16 martie, verificari la Scoala Gimnaziala "Mihai Codreanu" din Iasi, unde un invatator este acuzat ca umileste si abuzeaza verbal copiii.

Controlul vizeaza atat activitatea dascalului, cat si masurile luate de catre conducerea scolii la repetatele plangeri ale parintilor.

Ministrul Sorin Cimpeanu a transmis marti precizari, dupa ce un cadru didactic din Iasi este acuzat ca de abuz verbal si emotional fata de elevii de clasa a II-a.

"Ministerul Educatiei nu tolereaza nicio atitudine de abuz fizic sau emotional din partea niciunui cadru didactic si solicita inspectoratului scolar si unitatii de invatamant luarea masurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului. La acest moment se desfasoara cercetarea disciplinara la nivelul scolii, urmand ca, in cursul zilei de miercuri, 17 martie 2021, Consiliul de Administratie al unitatii scolare sa analizeze raportul acestei comisii si sa dispuna sanctiunile care se impun, in conformitate cu prevederile legale in vigoare", a transmis Cimpeanu.