Universitatea din Bucuresti se solidarizeaza cu "Babes Bolyai" din Cluj si cere demiterea ministrului Educatiei

Marti, 08 Mai 2018, ora 13:54
2936 citiri
Universitatea din Bucuresti se solidarizeaza cu "Babes Bolyai" din Cluj si cere demiterea ministrului Educatiei
Foto: Facebook / Valentin Popa

Conducerea Universitatii din Bucuresti (UB) solicita demiterea ministrului Educatiei, Valentin Popa, apreciind ca "masurile controversate" luate de acesta "au afectat grav sistemul de invatamant superior din Romania".

Prin pozitia adoptata si comunicata public marti, conducerea Universitatii din Bucuresti se alatura celei anuntate in ziua precedenta de Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj, care a cerut demisia ministrului Popa, criticandu-l ca "a oferit pseudo-explicatii bazate pe date expirate" in scandalul reducerii numarului de locuri bugetate alocate unor mari institutii de invatamant superior.

"In ceea ce priveste alocarea cifrei de scolarizare pentru anul universitar 2018 - 2019, precizam ca Universitatea din Bucuresti a inaintat plangere prealabila la adresa Ministerului Educatiei Nationale, prin care solicita revocarea/anularea deciziei acestuia 'pentru motive de nelegalitate', precum si 'emiterea unui nou act administrativ privind alocarea pentru Universitatea din Bucuresti a unui numar de locuri/granturi finantate de la bugetul de stat pentru cele trei cicluri universitare de licenta, masterat si doctorat, care sa fie cel putin egal cu numarul de locuri alocat pentru anul universitar 2017 - 2018'.

Universitatea din Bucuresti a initiat, astfel, actiunea in instanta in ceea ce priveste actul emis de ministrul Valentin Popa", subliniaza Universitatea din Bucuresti intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Totodata, este reamintit faptul ca intreaga "comunitate universitara a UB se afla in greva japoneza din data de 18 aprilie".

"Mai mult, Universitatea din Bucuresti a lansat recent un apel public prin care propune o serie de solutii destinate imbunatatirii sistemului de invatamant universitar si consolidarii ariei europene a educatiei.

Universitatea din Bucuresti isi mentine pozitia publica prin care solicita dialog intre actorii relevanti la nivel national si international, masuri concrete si ferme menite sa duca la un sistem de educatie de calitate, sa asigure independenta mediului academic fata de ingerintele politicului si consolidarea ariei europene a educatiei", se arata in incheierea comunicatului citat.

Miercuri, ministrul Educatiei, Valentin Popa, trebuia sa sustina o declaratie de presa. Din cauza unor schimbari de ultima ora in programul ministrului, declaratia de presa pe care urma sa o sustina este amanata pentru o data ulterioara, transmite ministerul intr-un comunicat remis Ziare.com.

Citeste mai multe despre scandalul taierii locurilor bugetate pentru 4 dintre membrii Consortiului Universitaria si SNSPA:

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Universitatea Bucuresti demitere Valentin Popa, #Universitatea Bucuresti demitere ministru educatie , #universitati