Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", la ROMMEDICA 2019

Comunicat de presa
Vineri, 12 Aprilie 2019, ora 17:30
4721 citiri
Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", la ROMMEDICA 2019

Workshop-uri de Basic Life Support, ziua "Universal Health Coverage", expozitie exceptionala de carte a editurii universitare "Carol Davila" sau Expozitia de anatomie artistica a inimii "The perfect heart" sunt doar cateva dintre ingredientele participarii Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti la cea de-a XXIX-a editie a Targului International de Medicina si Farmacie ROMMEDICA ce va avea loc in perioada 11-13 aprilie 2019, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo din Capitala.

Evenimentul reprezinta cel mai important punct de intalnire al specialistilor din domeniul medical si farmaceutic, fiind o sursa esentiala de informare pentru reprezentantii sistemului de sanatate din mediul public si din cel privat, venind totodata in intampinarea cadrelor specializate cu o bogata oferta de tehnologie si aparatura destinata facilitarii si imbunatatirii actului medical.

In cadrul acestui amplu eveniment care imbina partea expozitionala cu un program divers de workshop-uri si conferinte, Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti (SSMB) va participa activ pe parcursul celor 3 zile, propunandu-si sa deruleze numeroase activitati printre care: workshop-uri de Basic Life Support, destinate tuturor participantilor, abordarea in cadrul unei dezbateri a subiectului vaccinarii, motive pro si contra si un workshop pe tema rezistentei antimicrobiale, situatie intalnita tot mai des in randul populatiei, in urma caruia se doreste clarificarea procesului de aparitie al acesteia si prezentarea solutiilor pentru combaterea ei.

Ziua de 13 aprilie va fi dedicata de catre SSMB temei "Universal Health Coverage", fiindu-le prezentat tuturor participantilor acest nou concept si, ulterior, se va pune accent pe accesul populatiei la screening in diverse patologii, abordarea in cadrul unui panel de discutii a dezechilibrelor dintre mediul rural si mediul urban cu privire la accesul minim la informare, investigare si tratare, concluzionand intreaga zi cu posibile solutii la facilitarea accesului intregii comunitati la sistemul de sanatate actual.

"Implicarea studentilor la medicina in activitatile centrate pe nevoile descoperite in cadrul populatiei a fost inca de la inceputul organizatiei noastre printre prioritatile ce ajung sa ne defineasca in viitoarea cariera pe care o vom urma. Este necesar sa constientizam ca doar printr-o informare corecta a populatiei putem ajuta la schimbarea in bine a problemelor de sanatate intalnite tot mai des. Schimbarea incepe inca de pe bancile facultatii si consideram ca astfel de manifestari stiintifice, pe care le organizam in mod regulat, ne responsabilizeaza atat pe noi, cat si pe cei care participa. Toate informatiile prezentate de noi sunt atent studiate si cautate, fiind ulterior adaptate intr-un limbaj accesibil tuturor pentru o mai buna intelegere a termenilor si a tuturor efectelor" a declarat Rares Bogdan Baloi, presedinte al SSMB.

Expozitiile Editurii "Carol Davila" si "The perfect heart", momente de exceptie

"The perfect heart" s-a nascut din pasiunea pentru studiul inimii a prof. univ. dr. Filipoiu Florin Mihail, seful Disciplinei de Anatomie a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Autorul unui tratat de anatomie cardiaca, publicat atat in Romania, cat si in Anglia, la editura Springer, a doua editura din lume in domeniul stiintific, prof.dr. Florin Filipoiu a ales sa faca o selectie fotografica de exceptie, punand in 40 de tablouri frumusetea inedita a inimii umane.

Tratatul de anatomie cardiaca este bazat pe disectia a peste 500 de inimi si se poate defini ca fiind o lucrare de referinta in domeniul cercetarii stiintifice medicale. Pe parcursul realizarii tratatului, diferitele structuri cardiace au fost disecate si fotografiate in conditii tehnice exceptionale, o parte dintre aceste fotografii fiind considerate de catre specialisti, mai mult decat stiinta.

Profesorul Filipoiu a selectat 40 de imagini de o frumusete remarcabila, imagini care, ulterior au fost prelucrate digital, capatand astfel valente artistice deosebite.

"Fiecare imagine a devenit un tablou, iar fiecare tablou a primit cate un scurt comentariu ce te poarta cu gandul spre profunzimi nebanuite. Pentru mine, dincolo de forma si rigorile structurale, exista ceva inefabil, o frumusete ascunsa ce indeamna sa fie descifrata" sustine prof.univ.dr. Florin Filipoiu. Acesta a adaugat ca "miracolul alcatuirii perfecte este pretutindeni in jurul nostru si ne asteapta sa-l aducem la lumina, iar datoria noastra ca profesori este aceea de a face aceasta dezvaluire, intotdeauna, cu dragoste".

In ceea ce priveste Editura Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, aceasta se prezinta la ROMMEDICA 2019 cu o interesanta si atractiva expozitie de carte medicala si nu numai.

"O pata de culoare a acestei expozitii organizate de catre editura noastra va fi data de lansarea cartii- Hei!Ai mei divorteaza!-rezultat al interactiunii psihologului Dorina Stamate cu sute de copii care s-au aflat, din nefericire, intr-o incercare dura a vietii cauzata de divortul parintilor" a declarat directorul Editurii Universitare "Carol Davila", prof.dr. Victor Lorin Purcarea.

Pe de alta parte, in cadrul Expozitiei Editurii Universitare "Carol Davila" vor fi expuse 74 de titluri de carti de medicina si farmacie, cursuri universitare, caiete de lucrari practice si alte volume din domenii conexe. De asemenea, vor avea loc 29 de prezentari de carte si 5 lansari editoriale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Basic Life Support, #Universitatea Carol Davila , #universitati