Unde te cazezi la camin in Bucuresti si cat costa cazarea

Luni, 22 August 2016, ora 09:00
40127 citiri
Unde te cazezi la camin in Bucuresti si cat costa cazarea
Foto: Arcca Vitan Village

Studentii facultatilor bucurestene mai au doar cateva saptamani la dispozitie pentru a gasi cea mai buna varianta de cazare in noul an universitar.

Fie ca tocmai au fost admisi in anul intai si vor cauta pentru prima data un loc de cazare in Capitala ori sunt deja intr-un an superior dar trebuie sa se reorienteze studentii au in ziua de astazi o multime de optiuni pentru cazarea in camine studentesti din Bucuresti.

In clipa de fata, exista in Bucuresti zeci de camine de stat sau private, care ii pot primi pe tinerii studenti, pe langa miile de garsoniere de inchiriat din Capitala.

Cele mai numeroase sunt caminele studentesti de stat, unde s-au cazat candva si parintii studentilor din 2016 - cu nume cunoscute ca Regie, Grozavesti, Leu si Agronomie -, apoi mai sunt cele ale facultatilor particulare, cum ar fi Spiru Haret, Titu Maiorescu sau Hyperion, dar poate cele mai noi si mai interesante oferte sunt cele private, cum ar fi campusurile Arcca - Vitan Village si Pajura Garden, West Gate Studios din Militari sau caminul privat CARO - cateva dintre cele mai cunoscute camine studentesti private din Bucuresti.

In Regie, de exemplu, exista 27 de camine studentesti de stat. Cele mai multe dintre ele au camere cu patru locuri si grup sanitar la capatul culoarului sau in camera. Caminele Unversitatii Politehnice au fost renovate recent si administratorii sustin ca arata mai bine decat acum 5 ani.

Un loc de cazare costa in medie 50 euro / luna in caminele de stat insa conditiile, chiar daca s-au mai imbunatatit in ultimii ani, raman totusi... de stat.

Pentru cei care vor conditii mai bune sau poate n-au mai prins loc intr-un camin de stat si nici nu-si permit sa inchirieze o garsoniera intr-un bloc vechi cu 250 de euro pe luna (plus utilitatile) o varianta de mijloc o reprezinta caminele particulare.

Este adevarat ca sunt mai scumpe decat cele de stat, dar si conditiile sunt pe masura si raman oricum sub pretul chiriilor din oras. In plus, fata de o astfel de cazare pe cont propriu, au marele avantaj ca ofera locuri intr-o comunitate studenteasca, in campus, nu doar locuri pentru dormit si atat.

Campusul Arcca Vitan Village, spre exemplu, este unul dintre aceste locuri create special pentru studenti, pentru a raspunde nevoile lor de baza, la standarde europene, dar si nevoilor de socializare.

Fata de caminele de stat, de exemplu, spatiile de cazare de aici au fost date in folosinta in ultimii doi ani, adica sunt noi-noute, iar camerele sunt mobilate modern cu birou, frigider, dulap si cuptor cu microunde.

Apoi, aici exista doar camere duble, triple sau single, pentru cei care vor si mai multa intimitate, dar nu se mai inghesuie nimeni in camere mici cu patru locuri.

Toate camerele din Arcca Vitan Village au baie proprie cu cabina de dus, iar studentii cazati aici au la dispozitie sali de lectura moderne si bucatarii complet utilate.

Printre cele mai apreciate spatii comune se numara restaurantul pentru studenti, care arata la fel de bine ca orice loc din oras si unde meniul zilei (mic dejun + pranz) costa 18 lei, terenul de sport multifunctional si... spalatoria, unde cu 12 lei poti spala si usca o masina intreaga de rufe.

In plus, cei cazati in acest campus privat din Bucuresti beneficiaza si de parcare gratuita, paza 24/24 cu supraveghere video, faptul ca isi pot alege colegii de camera, Wi-Fi gratuit, transport gratuit din campus pana la statia de metrou Dristor pe tot parcursul zilei.

Un loc in camera tripla standard costa 117 euro / luna, iar unul in camera dubla standard costa 152 euro / luna, sume care se platesc lunar si care includ chiria, utilitatile si conexiunea internet prin cablu/Wi-Fi.

Studentii cazati la Arcca Vitan Village pot opta sa ramana in camere si dupa ce au luat vacanta, iar daca vor sa lucreze pe perioada verii pot gasi de lucru chiar in campus.

Alte variante de cazare in camine particulare sunt West Gate Studios din Militari, unde studentii se pot caza in garsoniere pentru 200 euro / luna / garsoniera sau 240 euro / luna / garsoniera, plus utilitatile si 60 euro service charge.

O alta varianta de cazare in camine studentesti private din Bucuresti ar fi la caminul CARO, unde un loc in camera tripla costa 170 euro / luna, insa acesta nu este un campus studentesc propriu-zis, ci doar o cazare in regim hotelier.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#camine studentesti private bucuresti, #camine studentesti bucuresti, #cazare studenti Bucuresti, #campus privat bucuresti, #camine private bucuresti 2016 , #camin
Comentarii