Un profesor condamnat definitiv preda la Facultatea de Drept. Universitatea Bucuresti: Este imoral, dar nu ilegal

Vineri, 04 Octombrie 2019, ora 13:0812987 citiri
Un profesor condamnat definitiv preda la Facultatea de Drept. Universitatea Bucuresti: Este imoral, dar nu ilegal
Foto: Arhiva Ziare.com

Aurel-Jean Andrei este profesor la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, in ciuda faptului ca este condamnat penal definitiv.

In februarie 2019, el a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de asociere pentru savarsirea de infractiuni, noteaza Adevarul.

Aurel-Jean Andrei, lector universitar la Facultatea de Drept, Departamentul de drept public, al Universitatii Bucuresti (UB), este notarul care a autentificat diferite tranzactii in dosarul retrocedarilor de terenuri de la Constanta, in care Radu Mazare a fost condamnat la 9 ani, Cristian Borcea si Nicusor Constantinescu la 5 ani de inchisoare, iar Dragos Savulescu la 5,6 ani de inchisoare cu executare.

Pentru ca procesul a durat peste 10 ani, profesorul a scapat de acuzatii precum abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals in forma continuata, pentru ca s-au prescris.

Dupa condamnare, conducerea facultatii a anuntat ca va discuta cazul profesorului, dar in aceste luni nu s-a anuntat nimic.

Conform Cartei Universitatii, "este nedemna de a fi membru al comunitatii universitare, in calitate de membru al personalului didactic si de cercetare, persoana care a fost condamnata definitiv, in baza unei hotarari judecatoresti, la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, chiar fara legatura cu exercitiul activitatii universitare, de natura a aduce atingere prestigiului academic".

Comisia de Etica spune ca "persoanele care au fost condamnate definitiv pentru acte de coruptie, in baza unei hotarari judecatoresti, sunt nedemne de a fi membre ale comunitatii universitare, in calitate de personal didactic si de cercetare, insa nu poate propune o sanctiune din cauza unor impedimente procedurale".

Astfel, comisia spune ca "nu este moral sa predea, dar legal nu i se poate desface contractul de munca".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News