UBB Cluj-Napoca este prima universitate din țară în domeniile inginerie şi calculatoare. Ce locuri ocupă într-un prestigios clasament internațional

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:37 4092 citiri
Sediul central al UBB Cluj-Napoca

Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca se clasează pe prima poziţie în ţară și pe locuri importante în lume în domeniile inginerie şi calculatoare, potrivit clasamentului internaţional Times Higher Education.

"Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă din nou poziţii foarte bune în clasamentul internaţional Times Higher Education (THE) pentru domeniile academice Inginerie (Engineering) şi Informatică/Calculatoare (Computer Science), dat publicităţii miercuri, 6 octombrie 2021. În domeniul inginerie, UBB ocupă prima poziţie în ţară şi poziţia 501-600 la nivel internaţional (dintr-un număr total de 1188 universităţi incluse în clasament).

Alte două universităţi din ţară sunt situate în intervalul 801-100, iar patru ocupă poziţia 1001+ la nivel internaţional. În domeniul informatică/calculatoare (computer science), UBB ocupă prima poziţie în ţară (alături de Universitatea Politehnica din Timişoara) şi poziţia 601-800 la nivel internaţional (din 891 de universităţi incluse în ranking). În clasament sunt incluse patru universităţi din România, două în intervalul 601-800 şi două pe poziţia 801+ la nivel internaţional", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Conform sursei citate, clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase şi comprehensive clasamente internaţionale ale universităţilor, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relaţia cu mediul socio-economic şi internaţionalizare.

"UBB are cea mai mare facultate de informatică/şcoală doctorală de inteligenţă artificială din ţară şi mă bucur să văd reconfirmat ceea ce ştiam, şi anume că la UBB mărimea vine de asemenea cu prima performanţă în ţară. De asemenea, mă bucur să văd că investiţia din ultimii ani în inginerie tehnologie (Şcoala academică/de ştiinţă de inginerie/tehnologie) pune UBB pe harta liderilor naţionali şi internaţionali în domeniu. Felicitări colegilor din aceste domenii!", a declarat, potrivit comunicatului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News