Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Scoala > evaluare educatie
A   A   A

Tudor Chirila s-a dus la Ministerul Educatiei cu o petitie semnata de 35.000 de romani

Tudor Chirila s-a dus la Ministerul Educatiei cu o petitie semnata de 35.000 de romani
Foto: Facebook/ Tudor Chirila
Artistul Tudor Chirila s-a dus, vineri, la Ministerul Educatiei, pentru a depune o petitie semnata de 35.000 de oameni.

Initiatorul petitiei este chiar solistul trupei Vama. Semnatarii cer un pact intre partidele politice care sa garanteze depolitizarea Educatiei.

"Astazi am fost la Ministerul Educatiei ca sa transmit noului ministru, Monica Anisie, cele peste 35.000 de semnaturi din partea cetatenilor care asteapta un pact pe educatie, un pact intre partidele politice care sa garanteze depolitizarea Educatiei si adoptarea unei viziuni unice, coerente, multianuale si adaptata la necesitatile anilor in care traim si la modelele educationale de succes din aceasta lume, urmand ca oricine guverneaza´┐╝ sa legifereze in functie de aceasta viziune.
Reforma nu are cum sa nu fie dureroasa pentru unii dintre actorii din sistem, dar cred ca politicienii trebuie sa aiba curajul sa inceapa reforma si mai ales sa-si doreasca sa inceapa reforma realizand ca suntem in ceasul al 12-lea", a scris Chirila pe contul sau de Facebook, unde a si publicat o fotografie in care prezinta zecile de mii de semnaturi.

El isi invita fanii sa semneze petitia, "pentru ca este datoria noastra de cetateni sa cerem politicienilor sa-si respecte promisiunile, iar in cazul de fata promisiunea inseamna ca in centrul Educatiei sa nu se afle altcineva decat copilul".

Puteti semna petitia - aici"Stimati membri ai Parlamentului,

Va invitam sa recunoasteti in fata cetatenilor Romaniei ca suntem intr-o situatie extrem de grava in ceea ce priveste educatia. Pentru ca niciun guvern nu e vesnic, pentru binele tarii, avem nevoie de un consens politic, macar in acest domeniu.
In calitate de cetatean al Romaniei, fiind la curent cu situatia precara a invatamantului romanesc, lansez un apel public catre toate partidele politice. Va invitam sa procedati cu responsabilitatea de care pretindeti ca dati dovada. Asezati-va la masa impreuna cu consilierii pe probleme de educatie si elaborati o viziune unitara, comuna, multianuala, pe care s-o implementati prin masuri executive si legislative.

Depolitizati educatia si incepeti sa construiti impreuna un nou sistem care sa puna cu adevarat in centrul sau elevul. Profesorii trebuie sa aiba libertatea, dar si competentele de a lua decizii pentru dezvoltarea echilibrata a elevilor/studentilor in spiritul valorilor desprinse din bunele practici educationale", se arata, intre altele, in textul petitiei.
A.D.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 15:13

 Articol citit de 41886 ori

Citeste si: