Topul celor mai bune universitati din lume pentru anul 2013 - 2014

Colaborator:Marian Damoc
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 13:017664 citiri
Topul celor mai bune universitati din lume pentru anul 2013 - 2014
Foto: Huffington Post

Topul mondial al universitatilor este in continuare dominat de Statele Unite si Marea Britanie, care ocupa primele 13 pozitii din clasamentul care include cele mai bune 200 de universitati din lume.

Universitatile asiatice continua insa sa castige teren in fata acestora, arata noul clasament ce ia in considerare variabile ca reputatia sau bugetul pentru cercetare.

Cele mai importante institutii de invatamant din Japonia, Coreea de Sud, China si Singapore au evoluat in clasamentul publicat miercuri de revista britanica The Times Higher Education, continuand trendul schimbarii polului de putere "de la vest la est", dupa cum scrie Phil Baty, unul dintre autori, citat de Huffington Post.

Statele Unite detin 77 de institutii in clasament, California Institute of Technology situandu-se pe primul loc pentru al doilea an consecutiv. Marea Britanie detine 31 de universitati din cele 200, sase fiind din Londra. Japonia are cinci universitati in clasament, iar Coreea de Sud patru.

In general, universitatile europene au scazut fata de anii trecuti, cauza sugerata de autorii studiului fiind recesiunea economica. Cu toate acestea, universitatile din Suedia, Danemarca si Norvegia au urcat cateva locuri fata ultimul clasament.

Pentru analiza punctajului unei unversitati s-au luat in calcul variabile precum reputatia in randul oamenilor de stiinta, relatia dintre studenti si personalul universitatii, insa cel mai important criteriu il reprezinta numarul de citari in publicatiile de specialitate.

Cele mai bune 15 universitati din lume:

1. California Institute of Technology (SUA)
2. Harvard University (SUA)
2. University of Oxford (Marea Britanie)
4. Stanford University (SUA)
5. Massachusetts Institute of Technology (SUA)
6. Princeton University (SUA)
7. University of Cambridge (Marea Britanie)
8. University of California, Berkeley (SUA)
9. University of Chicago (SUA)
10. Imperial College London (Marea Britanie)
11. Yale University (SUA)
12. University of California, Los Angeles (SUA)
13. Columbia University (SUA)
14. ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Elvetia)
15. Johns Hopkins University (SUA)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii