Titularizare 2012: Nici jumatate dintre profesori nu au promovat

Marti, 07 August 2012, ora 21:27
2032 citiri
Titularizare 2012: Nici jumatate dintre profesori nu au promovat

12.440 de candidati, reprezentand 48,06% dintre cei care au participat la probele scrise ale concursului de titularizare, au obtinut note peste 7.00 inainte de rezolvarea constatiilor, a anuntat marti ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustinand ca situatia nu este multumitoare.

La concursul de titularizare din acest an, 220 de candidati au obtinut nota 10.00. Note intre 5 si 6,99 au luat 8.372 candidati, iar mai mici de 5 - 5.073 candidati.

Examen de titularizare: 40 de candidati eliminati joi de la proba scrisa a concursului

La concurs s-au inscris 39.074 candidati, dintre care au trecut de probele practice 35.602 candidati. Dintre acestia au indeplinit conditiile de studii 35.450 de candidati, iar la probele scrise ale examenului, care au avut loc pe 2 august, s-au prezentat 28.373 candidati.

Note au obtinut doar 25.885 candidati, in timp ce ceilalti fie au fost eliminati pentru tentative de frauda, fie au s-au retras din examen invocand motive personale sau de sanatate.

Lucrarile scrise au fost evaluate de comisii specializate organizate pe discipline, la nivel national, in 12 centre de evaluare.

Andronescu: Stacheta pentru titularizare ar trebui ridicata mai sus de nota 7

Potrivit datelor prezentate de ministrul Ecaterina Andronescu, ponderea candidatilor care au obtinut in acest an note mai mari de 7 este mai ridicata decat cea de anul trecut, cand a fost de 31,64%.

Totodata, mai putini candidati au obtinut in acest an note intre 5 si 6,99 - 32,43% fata de 38,72% - si mai mici de 5 - 19,60% fata de 29,64%. Si numarul notelor de zece este mai mare, anul trecut fiind inregistrate doar 26 note maxime.

Andronescu a declarat, insa, ca situatia nu este una multumitoare. "Nu este de natura sa ne multumeasca si as trimite un mesaj catre cei care intentioneaza sa intre in sistemul de invatamant, ca sa fii profesor trebuie sa fii tu un exemplu inclusiv in examenele pe care le sustii.

De aceea, cred ca daca procentul de promovare la titularizare este cumva in apropierea procentului de promovare la bacalaureat nu cred ca putem sa trecem atat de usor la titularizare cum de altfel nu am trecut nici la Bacalaureat", a explicat Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai anuntat ca rezultatele vor fi transmise inspectoratelor scolare judetene pentru a fi analizate cu profesorii evaluatori. Totodata, pe site-ul Ministerului Educatiei ar putea fi publicata o lista cu universitatile de la care provin candidatii, in functie de notele obtinute de acestia. "Sper ca in felul acesta sa fie un semnal de atentie si pentru universitatile care asigura formarea initiala a cadrelor didactice", a spus Andronescu.

Candidatii pot depune contestatii in perioada 7-8 august, la sediile inspectoratelor scolare judetene, in cursul zilei de marti, imediat dupa afisarea rezultatelor, precum si miercuri, intre orele 8.00 si 14.00. Afisarea rezultatelor finale are ca termen data de 10 august.

Pentru concurs au fost publicate 6.692 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata, respectiv 31.539 de posturi didactice rezervate pentru angajare pe perioada determinata.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#rezultate examen titularizare, #rata promovabilitate examen titularizare, #examen titularizare profesori , #titularizare