Titularizare 2011: FSLI motiveaza rezultatele slabe prin salarizarea din invatamant

Luni, 18 Iulie 2011, ora 20:44
1486 citiri
Titularizare 2011: FSLI motiveaza rezultatele slabe prin salarizarea din invatamant
Foto: Adevarul

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) comenteaza rezultatele concursului de titularizare de anul acesta, potrivit carora 32% dintre candidati au picat, afirmand ca invatamantul nu mai atrage oameni bine pregatiti, din cauza salariilor mici.

"Subfinantarea sistemului de invatamant, salariile din care nu se poate trai si lipsa modernizarii unitatilor de invatamant sunt principalele motive care transforma acest sistem intr-o 'paria' pentru oamenii valorosi. Rezultatele concursului national de titularizare ne demonstreaza faptul ca spre acest domeniu nu se mai indreapta oamenii bine pregatiti profesional, intrucat nu sunt motivati sa faca acest lucru.

Afla cu Ziare.com ultimele noutati despre Titularizare 2011.

Grila de salarizare care porneste de la 660 de lei, echivalentul unui salariu pe care il primeste muncitorul necalificat, este principalul motiv care tine departe de sistemul de invatamant candidatii competitivi.

Statisticile Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului arata ca numarul tinerilor care se indreapta catre o cariera profesionala a scazut de la un an la altul (Daca in anul 2008, din numarul total al candidatilor, aproximativ 10.000 erau absolventi de studii superioare ai acelui an, in anul 2011 numarul lor s-a redus la jumatate). Si in acest caz, motivul este acelasi: nu poti face performanta intr-un sistem care nu isi respecta salariatii", spune presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Rezultate titularizare 2011: 70% dintre candidati au picat la examen

Sindicalistii fac apel catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Guvernul Romaniei ca, in baza rezultatelor concursului national de titularizare, "sa ia toate masurile necesare astfel incat sistemul de invatamant sa devina unul atractiv pentru oamenii de calitate". In caz contrar, avertizeaza cei de la FSLI, pregatirea generatiilor viitoare de elevi va fi pusa sub semnul intrebarii.

La concursul de titularizare de anul acesta, doar 30 la suta dintre candidati au obtinut note peste sapte, iar 38% dintre ei au primit note intre cinci si sapte.

Cei care au luat note intre 5 si 7 vor ramane suplinitori, iar cei cu note peste 7 au obtinut titularizarea pe post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#titularizare 2011, #profesori titularizare 2011, #rezultate titularizare 2011, #rezultate titularizare , #titularizare