Tineretul social democrat: Tentativa de a le interzice tinerilor sa faca sex este ineficienta

Marti, 16 Iunie 2015, ora 15:26
5297 citiri
Tineretul social democrat: Tentativa de a le interzice tinerilor sa faca sex este ineficienta
Foto: Ziare.com

TSD sustine ca "problema educatiei sexuale in scoli trebuie luata mult mai in serios decat o ia in prezent invatamantul romanesc" si se declara in dezacord cu promovarea "abstinentei sexuale a tinerilor, ca solutie pentru probleme ca aceea a mamelor minore".

Atitudinea TSD este o replica la "pozitia consilierului Ministrului Educatiei, Romeo-Nicu Mosoiu, pana de curand lider al Asociatiei 'Parinti pentru Ora de Religie', care promoveaza abstinenta sexuala a tinerilor, ca solutie pentru probleme ca aceea a mamelor minore", se arata intr-un comunicat.

TSD "dezavueaza" asemenea pozitie si afirma ca "un stat laic, contemporan, nu isi poate asuma astfel de deziderate".

Abstinenta sexuala promovata in scoli - s-a gasit "vinovatul" si i se cere capul

In comunicat este citat deputatul Mihai Sturzu, liderul TSD, care spune ca "tentativa de a le interzice tinerilor sa faca sex este ineficienta".

"Stanga, asa cum o intelegem noi, respecta valorile spirituale si morala, inclusiv optiunea ortodocsilor practicanti, si nu numai a lor, pentru abstinenta in afara casatoriei, insa credem ca o astfel de optiune nu poate fi generalizata in momentul de fata in societatea romaneasca. Cei care militeaza pentru ea ar trebui sa reflecteze daca nu cumva astfel de deziderate nu ii indeparteaza pe tineri de ei, mai degraba decat sa ii apropie", argumenteaza deputatul Sturzu.

In consecinta, liderul TSD crede ca "problema educatiei sexuale in scoli trebuie luata mult mai in serios decat o ia in prezent invatamantul romanesc".

In plus, deputatul Sturzu sustine ca "educatia sexuala nu este contrariul abstinentei, ba chiar, in anumite situatii, preceptele ei considera abstinenta o optiune valida".

El nu crede ca "educatia sexuala indeparteaza tinerii de valorile spirituale", ci ca un asemenea tip de educatie " rezolva o buna parte din problemele specifice ale acelorasi tineri".

Reactia liderului TSD vine dupa ce, in weekend, mai multe ONG-uri au cerut demisia lui Romeo-Nicu Mosoiu, consilier al ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, acuzandu-l de conflict de interese, dupa ce ar fi cerut sa fie promovata in scoli abstinenta sexuala.

"Solicitarea se bazeaza pe faptul ca domnul Mosoiu are o dubla calitate - persoana cu influenta in deciziile ministerului si, in acelasi timp, vicepresedinte al Asociatiei Parinti pentru Ora de Religie (APOR), asociatie care face lobby in favoarea unor politici educationale bazate pe o ideologie fundamentalist religioasa, in detrimentul oricarei evidente stiintifice", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul APADOR-CH.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#TSD abstinenta sexuala, #Mihai Sturzu sex tineri, #consilier ministrul Educatiei abstinenta sexuala, #abstinenta sexuala scoli , #educatie