Tara in care niciun elev nu a luat admiterea la facultate

Marti, 27 August 2013, ora 08:266405 citiri
Tara in care niciun elev nu a luat admiterea la facultate
Foto: AFP

Exista o tara in care niciun elev din cei 25.000 care au sustinut examenul nu a fost admis la facultate. In timp ce profesorii afirma ca tinerii nu isi dau interesul, elevii s-au declarat surprinsi de rezultatele catastrofale.

Niciun tanar nu a promovat examenul de admitere la Universitatea din Liberia, o tara de pe coasta de vest a Africii. Ministerul Educatiei nu are nicio explicatie, informeaza BBC.

Un oficial al universitatii a declarat ca studentii erau lipsiti de orice urma de entuziasm si nu aveau nici cele mai mici cunostinte de limba engleza.

Uimiti de rezultate sunt si elevii, care spun ca ceea ce se intampla este incredibil si ca tot ceea ce visau sa faca acum nu va mai fi posibil.

"Stiu ca exista o multime de deficiente in scoli, dar faptul ca un intreg grup de elevi sa pice examenele ma face sa am indoieli", a declarat ministrul Educatiei, Etmonia David-Tarpeh.

Fiecare elev care a sustinut examenul de admitere la facultate a trebuit sa plateasca 25 de dolari, insa in conditiile in care niciun candidat nu a promovat, universitatea nu va avea niciun student in primul an.

"Razboiul s-a incheiat acum 10 ani. Trebuie sa lasam asta in urma si sa devenim realisti", a sustinut si purtatorul de cuvant al universitatii, Momodu Getaweh, facand referire la razboiul civil brutal, care s-a incheiat in urma cu un deceniu.

Presedintele Ellen Johnson Sirleaf, fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a recunoscut recent ca sistemul de invatamant se afla intr-o situatie de "mizerie" si ca trebuie facut ceva pentru ca situatia sa se imbunatateasca.

In urma unor rapoarte a reiesit ca scolile duc lipsa de materiale educative de baza si ca profesorii sunt slab pregatiti.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News