Sute de profesori din toata tara au luat medii sub 5 la Titularizare: Cum si-au obtinut licentele?

Marti, 18 Iulie 2017, ora 19:10
5666 citiri
Sute de profesori din toata tara au luat medii sub 5 la Titularizare: Cum si-au obtinut licentele?
Foto: captura YouTube / Observator TV

Un invatator din Alba care a predat la mai multe scoli timp de 30 de ani a obtinut doar 4,85 la proba scrisa a examenului de titularizare. Un make-up artist din Gorj a luat 1,20, dar spune ca nu renunta la visul de a preda, iar inspectorul scolar din Cluj se intreaba cum au luat toti acestia licenta.

Mai multi dascali din judetul Alba, care au vechime in invatamant, nu au luat note de trecere la proba scrisa a examenului de Titularizare.

Ioan Otoiu din comuna Stremt a obtinut 4,85 la examenul de Titularizare, dupa ce mai bine de 30 de ani a predat la mai multe institutii de invatamant, insa a renuntat o perioada.

Primarul comunei Stremt, Traian Stefan Popa, a declarat ca Ioan Otoiu este un baiat destept si un dascal bun, insa a renuntat o perioada la invatamant, iar acum "umbla pentru Titularizare".

"Este un baiat prinzator, se pricepe si la mecanica, e harnic, dintr-o familie de oameni simpli. Are familie, copii bine crescuti. E baiat destept, ii fuge mintea, sudeaza garduri. Probabil nu a avut inspiratie, subiectul a fost greu", a spus Traian Popa.

Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Alba, Monalisa Borza, presedinte al comisiei de Titularizare, a declarat ca note slabe au luat candidatii care nu s-au pregatit suficient.

"Lipsa de pregatire, este cat se poate de clar. O nota de 1 nu poate fi altfel argumentata. Subiectele nu au avut un grad sporit de dificultate", a spus Monalisa Borza.

In judetul Alba, cea mai mare nota a fost 9,80, iar cea mai mica, 1,20.

De asemenea, la nivelul judetului, 43,32% dintre candidati au obtinut cel putin nota 7, in vreme ce intre 5 si 7 au obtinut 32,89%.

Potrivit ISJ Alba, peste 26 de candidati au luat note peste 9.00.

Un make-up artist din Gorj a obtinut 1,20 la Titularizare: Nu renunt

Note mici au fost si in judetul Gorj, unde un make-up artist care se viseaza dascal a obtinut nota 1,20 la Titularizare, dar spune ca nu renunta la ideea de a preda la catedra.

Nota obtinuta de Teodora, o tanara din orasul Ticleni care lucreaza ca make-up artist, este cea mai mica obtinuta la examenul de Titularizare din Gorj. Ea a vrut sa devina profesoara de biologie.

"Am participat la examenul de Titularizare. Nici eu nu stiu ce s-a intamplat. Sunt make-up artist, dar acesta a fost visul meu, sa profesez, sa devin profesoara, dar din pacate nu s-a putut si cred ca mai am o sansa si la anul. Nu o sa renunt. As fi vrut sa fiu profesor unde se putea, unde dadea Dumnezeu, daca nu a fost sa fie, nu am luat, nu pot sa mai zic nimic, nu pot sa ma pronunt, nu cred ca mai am ceva de spus. Eu consider ca am facut. Ma asteptam la mai mult, dar nu mai este nimic de zis", a spus Teodora.

Teodora crede ca s-a pregatit pentru examen, mai ales ca si-a dorit sa predea de cand era copil.

Rata de promovare in Gorj este de 79,41. Doi profesori au obtinut nota 10. Un numar de 374 de candidati au sustinut examenul de Titularizare 2017 in judetul Gorj. 40,64% dintre acestia au obtinut cel putin nota 7 la proba scrisa, in timp ce 77 de persoane au luat note mai mici de 5.

In judet sunt 35 de posturi titularizabile si peste 400 de posturi si fractiuni de posturi, vacante, dar netitularizabile.

Inspector scolar Cluj: Universitatile sa raspunda cum si-a luat licenta cel care a obtinut nota 2 la Titularizare

In judetul Cluj, peste 120 de cadre didactice care au sustinut concursul de Titularizare au obtinut note intre 1 si 5, iar seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, se intreaba cum si-au luat acestea licenta la universitati.

"Rezultatele la Titularizare situeaza judetul Cluj pe locul I pe tara, cu 58,81% note peste 7, cu peste 13 procente peste media pe tara. Rezultatul este unul bun, mai bun si decat anul trecut, cand am avut 57,8%. Am avut 561 de note intre 7 si 10 si noua profesori care au avut nota maxima 10, fata de cinci cati au fost anul trecut.

De asemenea, la polul opus am avut si 124 de cadre didactice, 12,12%, cu note intre 1 si 5, care nu vor putea ocupa niciun post in sistemul de invatamant. Legat de aceste note mici, ar trebui intrebate universitatile cum si-a luat licenta unul care a luat nota 2 la titularizare?", a spus Cuibus intr-o conferinta de presa.

Reprezentantii ISJ Cluj au precizat ca au fost inregistrate patru note intre 1 si 2, cele mai mici, dintre care doua la Educatie Fizica, si cate una la Fizica si Psihopedagogie Sociala.

Contestatiile la titularizare se pot depune marti si miercuri, iar rezultatele finale se vor afisa luni, in 24 iulie.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#rezultate profesori titularizare , #titularizare