Studenții Universității Babeș-Bolyai vor putea merge fizic la cursuri dacă sunt vaccinați

Joi, 29 Iulie 2021, ora 14:28 1901 citiri
Universitatea Babeș-Bolyai, din Cluj FOTO Facebook/ Universitatea Babeș-Bolyai

Senatul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, a decis joi, 29 iulie, că studenții vaccinați, care au trecut prin boală sau care sunt testați periodic, vor putea participa fizic la cursuri din 27 septembrie. În plus, toate examenele se vor desfășura fizic.

Daniel David, rectorul UBB, menționează totuși că prezența fizică nu este obligatorie.

Nu îi forțăm. Cei care nu sunt vaccinați sau cei care nu doresc să vină clasic, starea de alertă încă le dă posibilitatea să își desfășoare activitățile într-o variantă online sau o altă variantă pe care o să o decidă fiecare facultate. Asta înseamnă că poate să fie online integral, studenții pot fi chemați pe grupuri și să facă ore modular, însă fiecare facultate va stabili acest lucru”, a declarat rectorul pentru gazetadecluj.ro.

Daniel David a adăugat că decizia o să fie reevaluată în septembrie, în funcție de cum evoluează situația epidemiologică.

Florin Streteanu, președintele Senatului UBB, a declarat că vor exista soluții alternative pentru cei care nu doresc să se vaccineze sau să se testeze periodic.

”Acolo unde există posibilitatea, cursurile vor putea fi transmise și în regim online și vor putea fi urmărite de către cei care sunt acasă. Există și varianta înregistrării cursului, acolo unde este posibil”, a declarat Florin Streteanu pentru sursa citată.

Președintele Senatului UBB a adăugat că studenții care sunt vaccinați, dar care nu doresc să revină fizic la facultate, nu vor fi obligați să o facă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News