Studenti la Medicina si-au reclamat profesorii la Parlament pentru ca ii pica la examene

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 15:435166 citiri
Studenti la Medicina si-au reclamat profesorii la Parlament pentru ca ii pica la examene
Foto: Amos News

Mai multi studenti de la Facultatea de Medicina de la Universitatea Transilvania din Brasov au semnat un memoriu pe care l-au inregistrat la Parlament, in care reclama ca exista doi profesori care nu dau note de trecere decat pentru un numar extrem de mic de studenti.

Studentii sustin, potrivit News Bv, ca prodecanul Dan Grigorescu si Alina Pascu, conferentiar universitar doctor care sustine cursul de Fiziopatologie, nu dau dovada de obiectivitate la examene.

Potrivit memoriului, 80-90% dintre studenti pica probele date la cele doua materii, aceasta in timp ce procentul de promovabilitate in cazul celorlalte examene este de 80%.

Presedinta Comisiei de Educatie, Ecaterina Andronescu, l-a delegat pe doctorul Marius Neculoiu, senator PNL Brasov, sa investigheze situatia reclamata de studenti.

"Prea multe lucruri nu pot sa va spun. Am stat de vorba cu profesorii de la Facultatea de Medicina. Si domnul rector Abrudan cunoaste situatia. Profesorii spun ca sunt slab pregatiti studentii, de aceea sunt aceste rezultate. De celalta parte, studentii cer ca la examenele sutinute de acestia, sa fie prezenta o comisie de examinare, fie interna, din cadrul Universitatii, fie din afara facultatii. Eu sper ca aceasta situatie sa fie rezolvata cat mai repede, iar ratiunea sa-si spuna cuvantul", a declarat senatorul Marius Neculoiu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News