Evaluare Nationala 2021. Cele 6 reguli de aur pentru o nota mare

Luni, 21 Iunie 2021, ora 14:5013601 citiri
Evaluare Nationala 2021. Cele 6 reguli de aur pentru o nota mare
Sfaturi pentru Evaluarea Nationala 2021 FOTO Unsplash

Evaluarea Nationala 2021 incepe cu prima proba la Limba si Literatura Romana, marti, 22 iunie, urmand cea la Matematica joi, 24 iunie. Ministerul Educatiei a transmis elevilor o serie de sfaturi care sa ii ajute sa se apropie cat mai mult de punctaje maxime.

Cele 6 reguli de aur la Evaluarea Nationala 2021

1. Asigura-te ca ai la tine:

  • Actul de identitate
  • Sitlou/pix de culoare albastra
  • Guma de sters
  • Rigla
  • Apa
  • Servetele

2. Cand primesti brosura, citeste subiectele pentru a te familiariza cu ele, apoi citeste din nou, in intregime, toate subiectele. Foloseste cel putin cinci minute pentru a te obisnui cu cerintele.

3. Identifica tipul de cerinte specific fiecarui subiect si concentreaza-te sa intelegi fiecare enunt. Alege sa incepi cu subiectul pe care-l stapanesti cel mai bine si elaboreaza un plan schematic de rezvolvare pentru acesta in minte sau pe ciorna.

4. Repartizeaza pe ciorna timpul pentru fiecare subiect. Incadreaza-te in timpul pe care ti l-ai propus, pastrand totusi suficient pentru a citi si corecta la final, daca este cazul.

5. Daca crezi ca exista riscul sa depasesti durata de timp alocata subiectului la care lucrezi, este mai bine sa inchei fraza si sa continui cu un alt subiect.

6. Rezerva un interval de 10-15 minute la final pentru citirea si verificarea intregii lucrari.