Cum arată școala ideală, cu elevi, părinți și profesori fericiți?

Autor: Mara Luana Rauca - profesor invatamant primar
Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 11:57
7052 citiri

Toți visăm la școala aceea unde elevii și profesorii sunt fericiți. Dar ce ne face fericiți pe unii și pe ceilalți?

Elevii cred că ar vrea ca profesorii să fie mai relaxați, mai veseli și să facă glume din când în când pentru a sparge monotonia lecțiilor. Cred că și-ar dori să aibă timp să le fie ascultate sufletele și apreciați pentru calitățile lor individuale care îi fac speciali. Fiecare copil este unic în felul lui, dar trebuie descoperit de adulții din jurul său. Nu e timp însă... totul se mișcă într-o viteză amețitoare și nu din vina profesorilor. Și ei sunt doar niște pioni care execută ordine prost gândite. Elevii ar vrea să socializeze mai mult și sunt sigură că le-ar plăcea să socializeze și cu cei care vin în fața lor să le predea. Elevii ar fi fericiți dacă noi, adulții, i-am aprecia mai mult și am fi sinceri cu ei. Aici mă refer la toți adulții care gravitează în jurul lor.

Profesorii ar fi fericiți dacă ar fi respectați de elevi și părinți, dacă ar exista niște regulamente corecte care ar pedepsi real derapajele. Știți foarte bine că exemplul rău este mult mai repede însușit decât cel bun. Profesorii ar fi fericiți dacă atunci când trec pe culoar ar fi salutați, nu mecanic, ci din respect. Salutul ar trebui învățat de la cea mai fragedă vârstă, dar a devenit un obicei rarisim. Profesorii ar fi fericiți dacă ar fi susținuți de comunitatea locală, sprijiniți și înțeleși. Ar fi fericiți și dacă ar fi lăsați în pace de mass-media în căutare de rău și urât. Ar fi fericiți dacă li s-ar acorda mai multă încredere și ar fi lăsați să-și facă profesia fără sfaturi de la oameni neavizați. Fiecare să-și vadă de treaba lui!

Fericirea este atunci când mergi la școală fără teamă, fără frustrări, fără angoasă

Eu cred că fericirea este atunci când mergi la școală fără teamă, fără frustrări, fără angoasă și golul din stomac la gândul că orele la unele clase vor fi iar un dezastru deși tu te-ai pregătit temeinic ca să iasă bine.

Fericirea nu este unidirecțională. Este de fapt rezultatul strădaniei tuturor celor implicați. Părinții trebuie să-și asume în totalitate rolul de educatori de primă mână. Sunt urmați apoi de profesori care au obligația de a-i învăța pe copii carte.

Fericirea trebuie să redevină scopul nostru principal fiindcă am devenit toți mult prea triști, blazați și egoiști. Pandemia a contribuit enorm la distrugerea relațiilor socio-umane. Va trebui să reînvățăm să fim fericiți și să oferim fericire.

Dacă profesorii sunt fericiți veți avea copii fericiți.

Este atât de simplu. Trebuie doar să ne lăsați să ne regăsim stropul de încredere în propriile forțe.

Școala viitorului se construiește doar pe fericire. Zâmbiți mai des, vă rog!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
”Regele opulenței” va avea un copil cu o româncă din Pașcani. Cum au dezvăluit sexul bebelușului VIDEO
Românca Andreea Sasu, în vârstă de 33 de ani, una dintre cele mai apreciate fotomodele din Italia, este cuplată cu celebrul designer german Philipp Plein, iar în curând va deveni mamă....
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
#scoala, #profesori, #elevi fericiti, #parinti, #educatori , #profesori
Comentarii
P
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale
P
programmer2
rank 1
RO ...tineri inalta calificare / ultimii in UE / statistici oficiale