Scandalul fraudei la Bac: Profesori, parinti si elevi trimisi in judecata de DNA

Miercuri, 21 August 2013, ora 11:09
2576 citiri
Scandalul fraudei la Bac: Profesori, parinti si elevi trimisi in judecata de DNA

Opt profesori de la un liceu din Mangalia au fost trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit bani ca sa fraudeze examenul de bacalaureat.

De asemenea, doi parinti si doi elevi au fost trimisi in judecata in acelasi dosar, ei fiind acuzati ca ar fi dat 3.000 de euro comisiei de bacalaureat, prezidata de Gheorghe Amza, fostul decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, de asemenea inculpat in dosar, se arata intr-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Constanta.

Gheorghe Amza, in calitate de presedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Banescu din Mangalia, s-ar fi ocupat de strangerea banilor pentru spaga. Banii au fost primiti pentru a permite elevilor sa promoveze, in mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

Amza se afla deja in stare de arest preventiv, inca de pe data de 26 iulie.

Frauda la Bac: O clasa intreaga a primit rezolvarile subiectelor - s-ar putea anula examenul

Pe langa cei 3.000 de euro, Amza a beneficiat de achitarea contravalorii cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 lei si a serviciilor de masa, cu titlu de mita.

"In data de 30 iunie 2013, la acelasi examen de bacalaureat, si alte cadre didactice din comisia condusa de Amza Gheorghe au primit prin intermediari, de la mai multi elevi, sume de bani, pentru ca in schimb sa le permita promovarea examenului in mod fraudulos.

Frauda la Bac: Dosarul cazului din Mangalia, trimis la DNA Constanta

Concret, inculpatii Padureanu Florin, Tudosa Valeria Maria, Manoleasa Doina, membri ai comisiei au primit cate 1.000 de lei, Radulescu Ingrid Iulia, vicepresedintele comisiei de bacalaureat a primit 4.000 de lei, iar Stere Otilia Cornelia informaticianul liceului si secretarul comisiei a primit 2.000 de lei", se arata in comunicatul DNA.

In schimbul sumelor de bani primite, la data de 5 iulie 2013, Gheorghe Amza, presedinte al comisiei de bacalaureat, impreuna cu Padureanu Florin, Manoleasa Doina si Stere Otilia Cornelia, membri, respectiv secretara a comisiei de bacalaureat si Balint Mihaela Valentina, asistent in cadrul comisiei de bacalaureat, au pus la dispozitia elevilor rezolvarile subiectelor la proba de chimie, in conditiile in care acestea aveau caracter confidential, conform documentului citat.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#parinti elevi trimisi judecata, #DNA trimitere judecata bac, #frauda bac liceu Mangalia , #bacalaureat
Comentarii
Poza marin123
marin123
rank 5
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Pentru cateva mii de lei si-au distrus cariera si viata atatia