Rezultate repartizare licee 2021. Elevii care au susținut Evaluarea Națională află astăzi la ce liceu au intrat

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 07:1319617 citiri
Rezultate repartizare licee 2021. Elevii care au susținut Evaluarea Națională află astăzi la ce liceu au intrat
Elevii află sâmbătă la ce liceu au fost repartizați FOTO Unsplash

Prima etapă a repartizării în licee a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională are loc sâmbătă, 24 iulie, după ce anterior a fost publicată ierarhia mediilor la nivel naţional. Elevii şi părinţii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10.


Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate, sâmbătă, pe site-ul http://admitere.edu.ro.

Repartizarea computerizată ţine cont de preferinţele completate de către elevi şi părinţi, dar şi de media de admitere. Acesta se compune din media la Evaluarea Naţioală, în proporţie de 80%, şi media generală a claselor V-VIII, în proporţie de 20%. Părinţii şi elevii au fost sfătuiţi să completeze cât mai multe opţiuni, indiferent de preferinţele lor, pentru a nu exista riscul de a rămâne nerepartizaţi.


În 15 iulie a fost publicată ierarhia absolvenţilor, în funcţie de media de admitere. În Bucureşti, opt elevi au media de admitere 10. Este vorba despre doi elevi de la Şcoala 97 şi câte unul de la Colegiul ”Tudor Vianu”, Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic ”Jean Monnet”, Şcoala Gimnazială nr. 117, Şcoala Gimnazială nr. 195 şi Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

După repartizarea computerizată, în perioada 25 – 28 iulie, are loc Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi încpe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare.

Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Comentarii