Rezultate Bacalaureat 2013: Situatia contestatiilor - la ce materii vor elevii sa isi mareasca notele

Marti, 09 Iulie 2013, ora 14:42
1121 citiri
Rezultate Bacalaureat 2013: Situatia contestatiilor - la ce materii vor elevii sa isi mareasca notele

Rezultatele la Bacalaureat 2013 au fost afisate luni, pe site-ul Ministerului Educatiei. Cei nemultumiti de notele luate au putut incerca sa-si modifice media printr-o contestatie.

Vineri, 12 iulie, vor fi anuntate rezultatele finale la Bac 2013.

Peste 2.000 de contestatii depuse la bacalaureat in Buzau, Vrancea si Braila. Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia, in acest judet au fost depuse 832 de contestatii la bacalaureat.

Cele mai multe contestatii, 270, au fost depuse la Limba Romana, urmate de matematica, cu 200 de contestatii, in timp ce la biologie au fost depuse 120 de contestatii.

In judetul Vrancea, rata de promovare la bacalaureat inainte de contestatii este de 54,63%.

Rezultate Bacalaureat 2013 Vrancea

La Braila, judet cu cele mai bune rezultate la nivel national, au fost depuse 377 de contestatii.

Potrivit sefului ISJ Braila, Iulian Danielescu, cele mai multe contestatii, respectiv 102, au fost depuse la Limba romana, in timp ce la matematica au fost depuse 88 de contestatii. Au fost si materii, precum filosofia sau sociologia, pentru care nu au existat cereri de recorectare a lucrarilor.

In judetul Braila, rata de promovare la bacalaureat, inainte de contestatii, este de7 4,17 la suta.

La Buzau, in urma examenului de bacalaureat au fost depuse 873 de contestatii.

Cele mai multe cereri de recorectare a lucrarilor au fost depuse de elevii nemultumiti de notele obtinute la Limba Romana, existand 368 de contestatii la aceasta materie, in timp ce la matematica au fost depuse 168 de contestatii, iar la istorie 106. La biologie au fost depuse 91 de contestatii, iar la geografie 88.

La Cluj, seful ISJ Valentin Cuibus, a declarat, marti, ca majoritatea contestatiilor au fost depuse la Limba romana, urmate de cele de la Matematica si Istorie.

Rezultate Bacalaureat 2013 Cluj

"Au fost depuse dupa examenul de bacaluareat un numar de 1.315 contestatii, din care cele mai multe, 665, au fost cele de la Limba romana. Au mai fost 174 de contestatii la Matematica si 122 la Istorie. Restul sunt la celelalte materii sau la probele scrise de Limba germana sau maghiara. Sunt cu peste 378 de contestatii mai putine decat anul trecut", a spus Cuibus.

Candidatii care au sustinut examenul in judetul Hunedoara au depus 812 contestatii, dupa afisarea rezultatelor, cele mai multe dintre ele fiind la Limba si literatura romana, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al ISJ Hunedoara, Marta Mathe.

Rezultate Bacalaureat 2013 Hunedoara

Potrivit lui Mathe, din totalul de 812 de contestatii inregistrate, cele mai multe, respectiv 310, sunt la Limba si literatura romana.

De asemenea, au fost depuse 275 de contestatii la Matematica.

Materia cu cele mai putine contestatii a fost Sociologia, unde doar un elev a depus contestatie pentru a-i fi recorectata lucrarea.

Lucrarile ale caror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judete.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat in judetul Hunedoara este, inainte de contestatii, de 53,25 la suta, mai mare cu 15,5 puncte procentuale fata de anul trecut.

In Mures, din totalul de 1.180 de contestatii inregistrate, cele mai multe, respectiv 517, sunt la Limba si literatura romana.

Rezultate Bacalaureat 2013 Mures

De asemenea, au fost depuse 187 de contestatii la Biologie (Biologie vegetala si Anatomie), 181 la Matematica, 93 la Istorie, 89 la Geografie si 63 la limba maghiara.

Lucrarile ale caror note au fost contestate se trimit la centre de evaluare din alte judete, iar Mures va fi centru de evaluare pentru lucrarile care vor veni din alte doua judete.

In judetul Mures, rata de promovare la examenul de bacalaureat este, inainte de contestatii, de 54,69 la suta, cu aproape zece puncte procentuale mai mare ca anul trecut, cand au promovat 45,74 la suta din cei inscrisi, inainte de depunerea contestatiilor.

Totodata la Suceava, Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, au fost centralizate 1.349 de contestatii depuse de candidati la examenul de bacalaureat, 363 fiind la limba romana pentru candidatii de la profilul real si tehnologic si 164 de contestatii la Limba romana profil umanist si pedagogic vocational. Alte 101 contestatii au fost depuse la matematica, specializarea matematica informatica, 25 la matematica la specializarea stiintele naturii si 159 la matematica - profilul tehnologic.

Rezultate Bacalaureat 2013 Suceava

La istorie s-au inregistrat 104 contestatii, la geografie 131 de contestatii, la informatica, specializarea matematica informatica, 32 de contestatii, la logica, argumentare si comunicare - 17 contestatii, la anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana - 118, la biologie vegetala si animala 95, chimie anorganica profilul tehnologic nivel I/II s-au inregistrat doua contestatii, in timp ce la chimie anorganica profilul teoretic nivel I/II s-au depus patru contestatii, iar la chimie organica, profil teoretic, opt contestatii.

Un numar de 15 contestatii s-au inregistrat la fizica, profil teoretic si sase la fizica, profil tehnologic, trei la filosofie, una la economie si una la sociologie..

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#rezultate bacalaureat 2013, #rezultate Bac 2013, #bacalaureat 2013 contestatii , #rezultate Bacalaureat 2013