Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Pricopie se lauda cu fraude putine

Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:43
1153 citiri
Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Pricopie se lauda cu fraude putine

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut luni o scurta analiza a rezultatelor de la Bac 2013.

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2013 in sesiunea iunie - iulie 2013 in randul absolventilor de clasa a XII-a depaseste 55%, procent record pentru ultimii ani

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - peste 55%

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat rezultatele centralizate. Procentele finale arata ca din promotia curenta, rata de promovare este de 62%.

De asemenea, rata de promovare din promotiile anterioare este de 30,6%, astfel ca rata de promovare finala, la nivel national, este de 55,4%.

"Sigur ca prima intrebare e legata de aceste date, sunt mai bune, mai poutin bune. Eu cred ca ar trebui sa analizam cu mai multa atentie datele pe fiecare tip de program, specializare, filiera, rural, urban si numai dupa acea sa concluzionam.

Probabil ca avem aceasta crestere fata de anul trecut ca urmare a faptului ca subiectele au fost diferentiate, pe de alta parte avem mai putini inscrisi anul acesta - 188.848 de inscrisi, fata de 200.187. (...) Cred ca e momentul in care putem discuta despre principalele etape ale bacalaureatului", a adaugat oficialul.

Acesta a mentionat ca nu au fost probleme legate de corectitudinea subiectelor sau de barem.

Frauda la Bac

"Avem sase cazuri de posibila frauda la Bac: 4 semnalate de inspectorate scolare si 2 investigate de Parchet: e cazul de la Bolintineanu, de la Gusti, sesizarea facuta de ISMB, este cazul de la Sibiu, unde un presedinte de comisie a fost audiat de DNA Alba Iulia si alte 3 cazuri de la Constanta, sesizate de inspectoratul scolar. Au mai fost si alte plangeri, unele pe tel verde, orientate imediat catre Politie si urmeaza sa vedem daca se confirma sau nu", a punctat Pricopie.

"Am eliberat din functie un numar mic de persoane din totalul de peste 20.000 de cadre didactice implicate. Rezultatul arata ca avem inca discrepante mari intre rural si urban, intre liceele teoretice si cele tehnologice. (...) Nu s-a cerut nicio recorectare a lucrarilor, ci doar respectarea metodologiei.

Examenul de Bacalaureat din acest an a fost marcat de un scandal urias dupa ce, luni, la proba de Limba si Literatura Romana, au aparut suspiciuni de frauda ca urmare a unor subiecte publicate pe Internet inaintea examenului.

Scandalul a fost declansat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din sectorul 5 al Capitalei. Conducerea institutiei a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. In plus, zeci de profesori au fost dusi cu autocarul la audieri si s-au facut perchezitii in licee.

De asemenea, intreaga situatie de la examenul de Bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#rezultate Bacalaureat Pricopie, #Bac Pricopie reactii, #rezultate Bac 2013 , #rezultate Bacalaureat 2013