Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare de la Bolintineanu, peste media nationala

Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:09
1332 citiri
Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare de la Bolintineanu, peste media nationala

La liceul bucurestean Dimitrie Bolintineanu, unde Bac-ul s-a desfasurat practic cu politia la usa, rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost mai mare decat media nationala.

Astfel, procentul de promovare este de aproximativ 58%, comparativ cu 55,4% media la nivel national.

Rezultate Bacalaureat 2013: Ponta felicita pe toata lumea, ancheta fraudei se extinde in tara - LIVE

Per total, rata de promovare din 2013 este una record pentru ultimii trei ani, avand in vedere ca in 2011 de prima sesiune au trecut 45,7% dintre absolventi, iar in 2012 - 44,4%.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - peste 55%

Examenul de Bacalaureat din acest an a fost marcat de un scandal urias dupa ce, luni, la proba de Limba si Literatura Romana, au aparut suspiciuni de frauda ca urmare a unor subiecte publicate pe Internet inaintea examenului.

Scandalul a fost declansat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din sectorul 5 al Capitalei. Conducerea institutiei a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. In plus, zeci de profesori au fost dusi cu autocarul la audieri si s-au facut perchezitii in licee.

De asemenea, intreaga situatie de la examenul de Bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, de dimineata, la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, cu doua autocare, ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, acuzand ca nu exista mandate de aducere, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar vineri.

A urmat o balba generala pe mandatele de aducere. Situatia nu a fost lamurita nici vineri seara, cand ministrul de Interne Radu Stroe l-a contrazis pe premier, mentionand ca au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare. Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a fost suspendat din functie ca urmare a scandalului de la Bac.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#bacalaureat 2013 Bolintineanu, #Bac 2013 rata promovare, #rezultate Bac medii Bolintineanu , #rezultate Bacalaureat 2013