Rezultate Bac 2013: Ponta felicita pe toata lumea, ancheta fraudei se extinde in tara

Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:58
2532 citiri
Rezultate Bac 2013: Ponta felicita pe toata lumea, ancheta fraudei se extinde in tara

Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2013, anuntate luni, arata ca rata de promovare este una record, daca ne raportam la ultimii ani - peste 55% din absolventii de liceu au obtinut o nota de trecere.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, este de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, inaintea contestatiilor, anuntate luni de ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - peste 55%

Rata de promovare din 2013 este una record pentru ultimii trei ani, avand in vedere ca in 2011 de prima sesiune au trecut 45,7% dintre absolventi, iar in 2012 - 44,4%.

Paradoxul acestei sesiuni este ca, in timp ce ministrul Pricopie s-a laudat cu fraudele putine si rezultatele bune, iar premierul Victor Ponta a transmis felicitari "profesorilor, elevilor, parintilor si tututror celor care au luat Bac-ul", ancheta privind frauda la examen s-a extins la inca doua licee din tara.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante evenimente si declaratatii legate de rezultatele de la Bac:

14:22 - Premierul Victor Ponta a precizat, luni, ca este multumit de faptul ca nu s-a mai continuat "politica absolut dementa" din ultimii ani de a arata ca toti copiii sunt prost pregatiti la bacalaureat, el precizand ca "gasca domnului Basescu", care "urla" pe aceasta tema, ii este indiferenta.

14:05 - Rata de promovare zero s-a inregistrat la trei licee din Timis. Este vorba despre Liceul din Ortisoara unde s-au inscris 15 candidati, insa 10 dintre ei nu s-au prezentat, iar cei cinci care au sustinut examenul maturitatii au fost declarati respinsi.

Totodata, la Liceul teoretic Socrates si la Lceul Teoretic Iris din Timisoara nu a promovat Bacul niciun elev.

13:48 - La bacalaureatul sustinut la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, unde sunt suspiciuni de fraudare a examenului, rata de promovare este de 58%, anunta Mediafax.

Ponta da indicatii CSM: Daca asa decide un procuror, trebuie sa stam toti drepti?

13:40 - PDL, prin vocea presedintelui Vasile Blaga, cere demisia ministrului Educatiei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

13:37 - La Craiova, un elev a fost ranit in inghesuiala care s-a creat la avizierul unui liceu, unde se afisasera notele de la Bac.

13:28 - Perchezitii la doua licee din Drobeta Turnu Severin, unde exista suspiciuni de frauda la Bac.

13:22 - Premierul felicita profesorii, elevii si parintii care s-au implicat in examenul de Bacalaureat

"Vreau sa-i felicit pe profesori, pe elevi, pe parinti si pe toti cei care au luat Bac-ul. Eu mi-am dorit si sunt foarte multumit de faptul ca nu s-a mai continuat politica gresita din ultimii ani. Scopul scolii e sa incerce sa-i invete cat mai mult si cat mai bine pe elevi", se arata pe contul de Facebook al prim-ministrul.

13:10 - Peste jumatate dintre elevi au reusit sa obtina o nota de trecere iar dintre acestia, peste 100 au obtinut nota maxima. Astfel, 122 de elevi din intreaga tara au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat 2013.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - cate note de 10 s-au luat

13:00 - Desi rata de promovare de la Bacalaureat 2013 depaseste 55%, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) sustine ca multe dintre diplomele obtinute de absolventi sunt "otravite", deoarece o parte vor intra direct in somaj, iar unii dintre cei care vor fi admisi in universitati cu ajutorul mediei de la bacalaureat vor ajunge pseudospecialisti.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Sindicatele denunta "diplome otravite"

12:47 - Pe site-ul Ministerului Educatiei au fost afisate notele de la Bac. Astfel, rezultatele de la examen pot fi consultate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

13:30 - Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut luni o scurta analiza a rezultatelor de la Bac 2013. Pricopie s-a laudat cu fraudele putine de la examen.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record - Pricopie se lauda cu fraude putine

12:30 - Cristian Preda afirma ca "e bine ca e un procentaj ceva mai decent. Sigur, e departe de a fi satisfacator". "Eu cred ca intr-o societate care pune educatia pe primul plan, cum se spune, e bine sa avem o cota mult mai mare. Trebuie sa-i felicitam in primul rand pe cei care l-au luat, trebuie sa le uram succes codasilor, sa le spunem ca e momentul sa puna burta pe carte", considera europarlamentarul, citat de RFI Romania.

12:00 - Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat rezultatele centralizate. Procentele finale arata ca din promotia curenta, rata de promovare este de 62%.

De asemenea, rata de promovare din promotiile anterioare este de 30,6%, astfel ca rata de promovare finala, la nivel national, este de 55,4%.

Bac sub semnului scandalului

Examenul de Bacalaureat din acest an a fost marcat de un scandal urias dupa ce, luni, la proba de Limba si Literatura Romana, au aparut suspiciuni de frauda ca urmare a unor subiecte publicate pe Internet inaintea examenului.

Scandalul a fost declansat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din sectorul 5 al Capitalei. Conducerea institutiei a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. In plus, zeci de profesori au fost dusi cu autocarul la audieri si s-au facut perchezitii in licee.

De asemenea, intreaga situatie de la examenul de Bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, de dimineata, la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, cu doua autocare, ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, acuzand ca nu exista mandate de aducere, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar vineri.

A urmat o balba generala pe mandatele de aducere. Situatia nu a fost lamurita nici vineri seara, cand ministrul de Interne Radu Stroe l-a contrazis pe premier, mentionand ca au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare. Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a fost suspendat din functie ca urmare a scandalului de la Bac.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#rezultate Bac 2013, #rezultate bacalaureat 2013, #examen bacalaureat 2013 rezultate , #rezultate Bacalaureat 2013