Rezultate Bacalaureat 2013: Funeriu cere analiza subiectelor

Luni, 08 Iulie 2013, ora 08:22
2393 citiri
Rezultate Bacalaureat 2013: Funeriu cere analiza subiectelor
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, cere o analiza riguroasa a subiectelor de la examenul de Bacalaureat 2013, dar si atentie mare la comparatiile rezultatelor cu anii anteriori.

Totodata, Daniel Funeriu aminteste, pe blogul personal, ca "in 2009 dna Andronescu NU a inscris niciun copil in invatamantul profesional".

"Imi imaginez deja ziua rezultatelor la Bac: ecranele televizoarelor pline de Breaking News, isterici si isterice prin studiouri care vor improsca cu venin pe cine se nimereste", noteaza consilierul prezidential.

In acest sens, fostul ministru face o scurta analiza a rezultatelor din 2013 si atinge patru elemente care ar putea influenta rezultatele la Bacalaureat 2013.

Rezultate Bacalaureat 2013: Rata de promovare record pentru ultimii ani

Un prim element care ar putea influenta rezultatele de la examen este faptul ca la Bac 2013 au participat mai multi elevi care ar fi trebuit sa urmeze invatamantul profesional.

"In 2009 dna Andronescu NU a inscris niciun copil in invatamantul profesional. Daca acesti copii, care ar fi trebuit sa meraga in invatamantul profesional, au intrat in examenul de bacalaureat, s-ar putea sa avem un procent mai mic de promovare", scrie Daniel Funeriu pe blog.

Rezultate Bacalaureat 2013: Diferenta uriasa intre filiera teoretica si cea tehnologica

In al doilea rand, numarul celor care au intrat in examen in 2013 este mult mai mic decat in anii trecuti. "La numar egal de elevi care obtin diploma de bacalaureat procentul va fi mai mare, deci atentie mare la comparatii. S-ar putea sa fie acelasi numar de elevi care au trecut cu succes ca in anii precedenti, dar ei sa reprezinte un procent mai mare", apreciaza fostul ministru.

Acesta arata ca dificultatea subiectelor poate influenta in final rezultatele la examenul de bacalaureat. "Astept o analiza riguroasa a subiectelor", scrie Funeriu.

In privinta fraudei de la examen, fostul ministru considera ca este greu de estimat dimensiunea furturilor.

"Cazurile celebre par sa indice o relaxare a standardelor de intransigenta in fata fraudelor, dar nu trebuie sa ne lasam influentati de strigatele din studiourile de televiziune si sa analizam la rece", incheie Daniel Funeriu.

Rezultate Bac 2013: Judetele cu cea mai mare si cea mai mica rata de promovare

Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat s-au afisat, duminica seara. In unele judete, rata de promovare depaseste si 70%, in vreme ce exista judete cu procent de promovare de trei ori mai mic.

Rezultatele indica faptul ca rata de promovare, la nivel national, este peste 55%, pondere mai ridicata decat in ultimii ani, cand la examenul de maturitate s-au inregistrat note catastrofale.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Funeriu reactie rezultate Bac, #rezultate bacalaureat 2013, #analiza subiecte Bac 2013 , #rezultate Bacalaureat 2013