Rezultate Bacalaureat 2013: Cum se desfasoara corectarea lucrarilor

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 16:22
2229 citiri
Rezultate Bacalaureat 2013: Cum se desfasoara corectarea lucrarilor

Procesul de corectare a lucrarilor de la Bacalaureat continua in conditii normale, iar luni se vor afisa rezultatele, la nivel national.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) precizeaza, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, ca procesul de corectare a lucrarilor realizate de absolventii de clasa a XII-a, din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie, se desfasoara in conditii normale, conform graficului anuntat, cu corectorii din centrele de evaluare stabilite la nivelul comisiilor judetene/al municipiului Bucuresti.

Absolventii vor putea sa afle rezultatele, in cursul zilei de luni, 8 iulie, conform Calendarului privind examenele nationale de Bacalaureat 2013, aprobat de MEN.

Rezultatele finale ale sesiunii iunie-iulie 2013 vor fi afisate vineri, pe 12 iulie, dupa rezolvarea contestatiilor.

Surse din comisiile de la Bacalaureat au declarat, pentru Pro Tv, ca in cateva centre din tara s-ar fi cerut recorectarea prin sondaj a unor lucrari. Astfel, lucrarile ar urma sa fie revizuite de un al treilea corector, care sa provina de la un alt centru decat cel in care a fost notata initial lucrarea. In plus, pentru recorectarea prin sondaj a unor lucrari nu este nevoie de acordul ministrului Educatiei.

Frauda la Bac in Bucuresti: Subiecte pe Net inainte de examen, profesoare cu spaga in sutien

Examenul de Bacalaureat din acest an a fost marcat de un scandal urias dupa ce, luni, la proba de Limba si Literatura Romana, au aparut suspiciuni de frauda ca urmare a unor subiecte publicate pe Internet inaintea examenului.

Scandalul a fost declansat la liceul "Dimitrie Bolintineanu", din sectorul 5 al Capitalei. Conducerea institutiei a fost demisa, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost inlocuita. In plus, zeci de profesori au fost dusi cu autocarul la audieri si s-au facut perchezitii in licee.

Busculada cu circ - un nou scandal legat de frauda la Bac: Ponta, procurorii si Politia in actiune

De asemenea, intreaga situatie de la examenul de Bacalaureat a degenerat, vineri, transformandu-se intr-un adevarat circ cu imbranceli, acuzatii si declaratii contradictorii.

Politistii au venit, de dimineata, la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, cu doua autocare, ca sa duca 250 de absolventi de la examen direct la audieri.

La scurt timp dupa ce premierul Victor Ponta a criticat public actiunea anchetatorilor, acuzand ca nu exista mandate de aducere, Politia a anuntat ca procurorul de caz a renuntat la audierea tinerilor in cursul zilei de vineri, urmand a fi citati la inceputul saptamanii viitoare. 20 de elevi si-au dat insa acordul de a raspunde la intrebari chiar vineri.

A urmat o balba generala pe mandatele de aducere. Situatia nu a fost lamurita nici vineri seara, cand ministrul de Interne Radu Stroe l-a contrazis pe premier, mentionand ca au existat mandate de aducere, dar nu au fost puse in aplicare.

Urmareste luni Ziare.com pentru a afla rezultatele de la Bac 2013.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#corectare lucrari Bacalaureat, #rezultate bacalaureat 2013 , #rezultate Bacalaureat 2013