Retragerea titlurilor de doctor pentru Ponta sau Oprea tot in pixul lui Curaj va sta

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 21:10
3501 citiri
Retragerea titlurilor de doctor pentru Ponta sau Oprea tot in pixul lui Curaj va sta
Foto: Facebook / Adrian Curaj

Ministrul Eduatiei este singurul care poate retrage titlurile de doctor acordate prin ordin de ministru, pana cand vor intra in vigoare noile reguli privind scolile doctorale, printre cazurile controversate fiind doctoratele lui Victor Ponta si Gabriel Oprea.

Hotararea de Guvern, care a intrat duminica in dezbatere publica, are aceleasi prevederi legate de doctoratele acordate deja prin ordin de ministru ca si Ordonanta de Urgenta lansata de Ministerul Educatiei, inca de miercuri.

Doctoratele acordate pana la intrarea in vigoare a Ordonantei si Hotararii de Guvern vor putea fi retrase doar de ministrul Educatiei, in baza deciziei scrise a rectorului universitatii in cauza si cu avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor.

Practic, doctoratele unor demnitari, asupra carora au existat acuzatii de plagiat, cum ar fi cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Petre Toba, vor putea fi retrase prin decizia rectorului universitatii, cu aviz de la Consiliul National de Atestare a Diplomelor, dar de catre ministrul Educatiei, nu de catre universitate.

Ministrul Adrian Curaj a declarat ca, in baza noilor prevederi, oricine va fi ministru nu va putea "ocoli" retragerea unui titlu odata ce rectorul universitatii in cauza a semnat decizia, iar aceasta a fost avizata.

"Avem pana in acest moment un cadru legislativ incoerent, haotic, care a generat situatia in care ne aflam. Nu a existat suficienta vointa politica pentru a da invatamantului un cadru robust si autonomia necesara. Am avut jocuri politice care au facut mult rau invatamantului romanesc. Rezultatele le vedem astazi si ne miram de ele" a mai declarat Adrian Curaj.

Hotararea de Guvern a intrat duminica in dezbatere publica, iar Ministerul Educatiei a pregatit si un calendar al modificarilor legislative. In saptamana 15-21 februarie va fi adoptata Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii Educatiei si vor fi elaborate noile regulamente de functionare a CATDCU si Consiliul National de Etica.

Adrian Curaj a anuntat ca, in maximum doua luni, va exista si o noua componenta a Consiliului National de Etica, dupa ce membrii acestuia au fost revocati in decembrie.

Astazi am lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea HG nr....

Posted by Adrian Curaj on Sunday, February 14, 2016

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#doctorate ministru Curaj, #doctorat ordin ministru , #doctorat
Comentarii