Noile reguli din scoli. Elevii vor fi triati "observational" de profesori, iar testarea rapida se face doar cu acordul parintilor

Joi, 04 Februarie 2021, ora 09:53
Autor: Alina Toma
Noile reguli din scoli. Elevii vor fi triati "observational" de profesori, iar testarea rapida se face doar cu acordul parintilor
Elevii se vor intoarce la scoala din data de 8 februarie 2020 FOTO Pixabay

Ministerul Educatiei a intocmit un proiect de ordin cu regulile dupa care ar urma sa se desfasoare orele odata cu reluarea cursurilor in clase.

Documentul, care urmeaza a fi supus aprobarii Ministerului Sanatatii, stabileste cum se face accesul elevilor in clase, ce reguli sanitare trebuie respectate in scoala, ce se intampla in cazul unui elev cu simptome si cand se sisteaza cursurile intr-o unitate de invatamant.

Cum se face testarea rapida a elevilor

Ministerul Educatiei propune ca profesorii sa faca "triajul observational al prescolarilor/elevilor pe tot parcursul activitatilor scolare".

"In cazul in care elevii prezinta in timpul orelor de curs stare febrila sau alta simptomatologie specifica infectarii cu SARS-CoV-2, se aplica protocolul de izolare.

In cazul in care exista un consimtamant informat si semnat al parintilor cu privire la
acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian in vederea testarii elevilor
simptomatici, acestia vor putea fi testati, intr-o prima faza, cu teste antigen rapide,
in cadrul cabinetelor medicale.

Toate testele rapide efectuate in cabinetul medical scolar de la nivelul unitatii de invatamant vor fi raportate catre DSP/DSPMB. Daca parintele/tutorele legal nu isi exprima acordul pentru testare, in cazul existentei unor simptome specifice, acesta va lua legatura cu medicul de familie in vederea stabilirii pasilor urmatori", prevede proiectul propus de Ministerul Educatiei.

Edupedu.ro atrage atentia ca, spre deosebire de regulamentul de la inceperea anului scolar, in care erau stabilite masuri sanitare inclusiv pentru profesorii care intra in cancelarie, in noul ordin aceste prevederi nu se mai regasesc singura referire la cancelarie fiind urmatoarea: "Masca de protectie este obligatorie pentru intreg personalul unitatii de invatamant si va fi purtata in salile de clasa, in cancelarie, in timpul deplasarii in incinta unitatii de invatamant si in timpul pauzelor, atat in interior si exterior".

 Articol citit de 4465 ori

    Citeste si:
    Comentarii