Regulile stricte pentru elevi la Evaluarea Nationala 2021. Ce pasi trebuie sa urmeze dupa ce intra in sala de examen

Luni, 21 Iunie 2021, ora 14:07
3336 citiri
Regulile stricte pentru elevi la Evaluarea Nationala 2021. Ce pasi trebuie sa urmeze dupa ce intra in sala de examen
Regulile sustinerii examenelor - Evaluare Nationala 2021 FOTO Pixabay

A inceput numaratoarea inversa pana la Evaluarea Nationala 2021. Elevii care au terminat scoala gimnaziala urmeaza sa sustina examenul la Limba si Literatura Romana marti, 22 iunie, iar la Matematica joi, 24 iunie. Copiii trebuie sa respecte un set de reguli privind organizarea si desfasurarea probelor, cu atat mai mult in contextul epidemiologic. In plus, acestia trebuie sa urmeze mai multe reguli dupa ce ajung in sala de examen. Anumite erori pot duce la anularea lucrarii, iar proba se mai poate sustine abia la toamna.

Accesul candidatilor in sali este permis in intervalul orar 08:00 - 08:30, iar examenul incepe la ora 09:00. Timpul pe care il au la dispozitie elevii este de 120 de minute pentru fiecare proba. Candidatii pot sa paraseasca sala de examen cel mai devreme dupa o ora de la inceperea probei, in cazul in care au terminat.

In cazuri exceptionale, timpul de lucru se poate prelungi cu pana la doua ore daca candidatii au facut in prealabil o solicitare catre Comisia Judeteana de Organizare a Evaluarii Nationale. Se aplica in cazul elevilor cu deficiente de vedere, de auz, sau cu tulburari de neurodezvoltare.

Elevii nu au voie sa aduca in sala de examen obiecte personale (manuale, dictionare, notite, ciorne, rezumate, telefoane mobile, calculatoare, ghiozdane, rucsacuri, genti, etc).

Ce se intampla dupa ce elevii ajung in sala de examen

1. Candidatii sunt plasati in locul destinat, cate unul in banca, in ordine alfabetica.

2. Candidatii prezinta buletinul si li se explica modul de desfasurare a probei in intervalul 08:30 - 09:00.

3. Candidatii primesc brosurile cu subiectele si hartie stampilata pe post de ciorna incepand cu 09:00.

4. Candidatii primesc subiectele sub forma de brosura, pe care rezolva cerintele. Pot sa ceara pagini suplimentare daca au nevoie. Brosura se preda la finalul probei.

5. Elevii rezolva cerintele folosind cerneala sau pasta de culoare albastra. Pot folosi creion negru doar pentru executarea schemelor si a desenelor. La Matematica pot sa foloseasca instrumente de desen, dar se interzice utilizarea mijloacelor de calcul.

Cum se corecteaza raspunsurile gresite

  • La Limba si Literatura Romana, un raspuns completat in casuta poate fi corectat prin taierea cu o linie orizontala a literei scrise in casuta si scrierea in dreapta casutei a literei asociate raspunsului considerat corect.
  • La Limba si Literatura Romana, un raspuns care consta in marcarea cu X a unei optiuni poate fi considerat corect prin taierea cu o linie orizontala a marcajului X si marcarea cu X a raspunsului considerat corect.
  • La Limba Romana sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastra, iar in cazul exercitiilor care vizeaza sintaxa frazei, nu se considera semn particular delimitarea propozitiilor in fraza.
  • La Matematica, un raspuns de la Subiectele I sau II poate fi corectat prin taierea cu o linie orizontala si incercuirea altui raspuns considerat corect.
  • La figurile de la proba de Matematica sunt permise marcajele pe figura si completarea figurilor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastra.
  • La Matematica este permisa realizarea unor figuri geometrice in spatiul pus la dispozitie pentru rezolvarea problemelor cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastra.

Conditiile de siguranta epidemiologica

- In centrele de examen vor exista echipamente si materiale de protectie (dezinfectant de maini, masti).

- Pe coridoare o sa fie semnalizate sensurile corespunzatoare de deplasare, intrarile si iesirile. Spatiile intens circulate o sa fie dezinfectate frecvent.

- In salile de clasa va exista o distanta de un metru intre candidati.

- Fiecare persoana care intra in scoala va primi cate o masca.

- Colectarea mastilor purtate se va face in locuri special amenajate si semnalizate.

- Este interzis schimbul de obiecte personale.

- Centrele de examen vor beneficia de asistenta medicala.

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
#evaluare nationala 2021, #reguli, #examen, #elevi, #limba si literatura romana, #matematica , #Evaluare Nationala 2021