Rectorul Politehnicii Bucuresti: "Am decis sa deschidem campusul. Fac un apel catre studenti la responsabilitate"

Luni, 05 Octombrie 2020, ora 15:11
7355 citiri
Rectorul Politehnicii Bucuresti: "Am decis sa deschidem campusul. Fac un apel catre studenti la responsabilitate"
Rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti, Mircea Costoiu FOTO Facebook

Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Mihnea Costoiu, a anuntat, luni, cu ocazia inceputului noului an universitar, ca se va deschide campusul UPB, "un pas curajos", el facand apel la studenti sa dea dovada de responsabilitate, in contextul pandemiei de COVID-19.

"Dragi studenti - este primul apel pe care il fac la voi, in calitate de rector al acestei universitati, la voi in calitate de prieten - apelul la responsabilitate. Universitatea a decis, in acest an, sa continue sa faca pasi curajosi, si anume sa deschida si campusul Universitatii, sa cazam studenti anul acesta, chiar daca mult mai putini decat anul trecut. Am facut acest gest, gandindu-ne la responsabilitatea noastra, a tuturor, si, repet, fac acest apel cu toata forta mea, la responsabilitate", a spus Costoiu, cu ocazia deschiderii anului universitar la UPB.

El a precizat ca studentilor le vor fi reamintite constant recomandarile privind distantarea sociala, precum si faptul ca pot primi ajutor in orice moment, iar tot ceea ce trebuie studentii sa faca este sa comunice deschis, in cazul in care au nevoie.

"Am pus la punct o experienta studenteasca noua, care combina educatia online cu evenimente si activitatile in campus. Am considerat ca este important ca studentii sa aiba o experienta studenteasca completa, chiar daca suntem nevoiti sa respectam distantarea sociala. Munca in echipa pentru un inginer si nu numai va ramane la fel de importanta ca si pana acum", a mai spus Costoiu.

La deschiderea anului universitar la UPB au mai participat diplomati straini si profesori ai unor universitati internationale.

"Ceremonia de deschidere are loc astazi in circumstante speciale, pe care nu ni le-am fi imaginat anul trecut. Intr-o universitate care glorifica lucrul in echipa, vom fi nevoiti sa pastram distantarea sociala. Avem una dintre cele mai bune echipe de profesori din tara, insa, dragi studenti, veti fi nevoiti sa le oferiti atentia voastra in mare parte online. Si la fel de important - comunitatea universitatii ramane la fel de preocupata de sanatatea si bunastarea studentilor, ca intotdeauna. Insa de aceasta data va trebui sa lucram impreuna pentru a atinge acest obiectiv", a afirmat Costoiu.

Rectorul UPB a adaugat ca, datorita eforturilor exceptionale ale comunitatii Univeristatii, s-a reusit finalizarea anului academic trecut cu rezultate foarte bune, dar si inceperea celui nou, cu toate beneficiile pe care universitatea le ofera studentilor - o educatie de calitate in primul rand, dar si cazare, activitati studentesti, servicii de consiliere.

"Toti angajatii Universitatii sunt implicati la maxim pentru a face acest lucru posibil si doresc sa le multumesc pe aceasta cale pentru realizarile pe care le-au avut in aceasta perioada de pandemie", a mai spus Costoiu.

Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#rector, #Universitate, #apel, #studenti, #campus, #masuri, #responsabilitate , #stiri invatamant