Raspuns emotionant la simularea Bacalaureatului - profesorul i-a scris inapoi elevei

Vineri, 07 Martie 2014, ora 08:38
11369 citiri
Raspuns emotionant la simularea Bacalaureatului - profesorul i-a scris inapoi elevei
Foto: Arhiva

O eleva de clasa a XI-a care a participat la simularea Bacalaureatului 2014 si-a impresionat profesorul corector printr-un raspuns inedit la o cerinta de la examenul de Limba si Literatura Romana.

Dupa ce a citit textul, profesorul Ovidiu Iancu de la Liceul Tehnologic din Sebes i-a raspuns adolescentei printr-o scrisoare deschisa postata pe blogul personal, mentionand ca ar fi fost mandru sa o aiba ca eleva si i-ar fi acordat punctajul maxim, insa, pentru ca raspunsul nu corespundea cerintei, nu a putut face acest lucru.

"Relatia dintre doua personaje ale unei comedii studiate" era cerinta la care fata ar fi trebuit sa dea un raspuns, insa asolescenta a preferat sa ii adreseze profesorului corector cateva ganduri.

"Nu am studiat comedia la clasa, dar pot sa prezint relatia intre un elev si oricare profesor. Nu vreau sa generalizez, asa ca o sa profit de ocazia asta si o sa spun un secret", si-a inceput tanara eseul.

Bacalaureat 2014: Perle de la simulare: Domnul Goe, un copil fitos ca smecherii de Dorobanti

Ea a scris ca o intereseaza mai mult omul decat materia, dar ca unii profesori nu tin cont ca elevii sunt fiinte umane si ii descurajeaza intotdeauna. Tinerii pornesc astfel cu o ideea gresita despre viata, a sustinut fata.

"Poate va aduceti aminte de momentele de tristete sau de pasele proaste. Tin sa va anunt ca exista si acum, iar data viitoare, cand o sa mergeti intr-o clasa, uitati-va mai atent la sufletele prezente si nu uitati ca nu pentru toti e usor si uneori tot ce ne lipseste e o privire incurajatoare. Stiu ca fericirea nu e o materie si nu doriti sa predati asa ceva.

Ne amintim de fiecare om care a trecut prin liceu; vrem sa ne amintim de bine. Nu o sa-mi amintesc definitia romanului sau a schitei, dar o sa-mi aduc aminte de acea zi in care v-ati permis sa lasati materia deoparte pentru a ne cunoaste, pentru a ne aminti ca nu e prea tarziu sa vedem fiinta umana", a subliniat adolescenta.

Emotii mari pentru liceeni: Incep simularile pentru examenul de Bacalaureat

La randul sau, profesorul i-a raspuns elevei pe blogul sau, spunandu-i ca, intr-adevar, dascalii uita de multe ori ca au fost candva adolescenti si cerandu-i sa invete sa ii ignore pe profesorii care ii cer sa nu mai fie vesela.

"Fericirea nu poate fi predata de catre noi. Prin natura meseriei, prin faptul ca trebuie sa ne ducem existenta cu salarii cuprinse intre 200 si 400 de euro (lucru de care voi nu va faceti vinovati!) (...), noi ne aflam in situatia nu de a preda fericirea, ci de a o invata de la voi. De data asta, voi sunteti profesorii! Daca vedeti ca suntem prea incapatanati ca sa invatam ceva de la voi, procedati asa cum facem si noi.

Treceti-ne cate un doi in catalogul vostru personal, incercati sa ne faceti sa intelegem ceva, iar daca nu vom reusi, lasati-ne corigenti si mergeti mai departe! Lumea noastra e aproape de apus, a voastra abia daca a trecut de rasarit", a replicat Ovidiu Iancu.

D.T.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Bacalaureat 2014 simulare, #Bac 2014 raspuns eleva, #Bac 2014 raspuns profesor , #Bacalaureat 2014