Limbajul șocant al unei profesoare la adresa elevilor de liceu: ”Duceți-vă, fraților, și aruncați-vă de pe pod! Vă omor eu, mă, dacă nu sunteți în stare” VIDEO

Autor: N.G.
Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 20:15
9156 citiri
Limbajul șocant al unei profesoare la adresa elevilor de liceu: ”Duceți-vă, fraților, și aruncați-vă de pe pod! Vă omor eu, mă, dacă nu sunteți în stare” VIDEO
Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia

O profesoară de la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, înregistrată în timp ce jignea elevii s-a ales cu dosar penal și cercetare disciplinară. Dascălul s-a înfuriat pentru că a fost chemată o ambulanță după ce unei eleve i s-a făcut rău.

Profesoara a folosit un limbaj injurios, atât la adresa fetei căreia i s-a făcut rău, cât și a colegilor de clasă. Femeia susținea că astfel de „drame nu-i plac” și că fata a leșinat din cauză că avea test la matematică, nu că ar avea o problemă reală de sănătate.

Tot proastă e și tot o să rămână corigentă. (…) Uitați-vă la mine, măi tâmpiților, când vă spun să numărați, îmi spuneți câte. Bă, m-ați auzit? Pe mine să nu mă mai puneți într-o astfel de situație! Că m-am săturat de rahaturile voastre. M-am săturat. (…) Lăsați-mă dracului în pace. Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac.

A murit asta? Ziceți, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău? Păi și chemi ambulanța? Cum chemați voi ambulanța, mă? Fără să anunțați pe nimeni, fără nimic”, le striga diriginta, deși directoarea liceului încerca să-i explice că dumneaei știa că aceștia au fost întâi la cabinetul medical și acolo s-a decis să se cheme ambulanța.

Elevii susțin că se simt timorați de fiecare dată când au cursuri cu profesoara sau ore de dirigenție, susținând că un cadru didactic nu ar trebui să aibă un astfel de limbaj și să se comporte așa cu ei, indiferent de circumstanțe.

Copiii mai spun că nu sunt niciodată ascultați cu privire la problemele reale pe care le au și, astfel, nu sunt înțeleși și îndrumați, din contră, sunt acuzați, spun ei, pe nedrept, că „răul fizic pe care îl simt și leșinurile” sunt ca urmare a faptului că se droghează, că beau cafele și fumează „ca furnalele”.

Comportamentul profesoarei nu ar fi singular, „ieșirile nervoase” fiind frecvente în ultimii ani și ducând până la a le spune elevilor care trec prin momente mai grele, din diverse motive, „să se arunce de pe pod că oricum nu sunt buni de nimic și nu plânge nimeni pentru ei”.

”Se taie pe partea asta și crăpați odată, dacă nu vă convine”

Profesoara le-a mai spus că „dacă încearcă să se omoare și vor să se taie pe mâini, să o facă mai bine și să crape odată”, că dacă sunt lași și nu pot să se omoare, „vă omor eu dacă nu sunteți în stare”, că sunt niște „monștri fără suflet și nu au nimic sfânt” și multe alte jigniri, pur și simplu urlate în fața elevilor.

„(…) Duceți-vă fraților și aruncați-vă de pe pod. Credeți că plâng eu sau plânge cineva pentru voi? (…) Care diriginte este sunat la 7 dimineața de la UPU să i se spună că nu știu care se taie pe mâini? Cum să te tai pe mâini? Cum, mă, să te tai pe mâini? Nu sunteți sănătoși la creier? Și să mi se spună că nu știu ce porcării a mai luat? (…) Ce să fac eu în situația asta? Nu sunt psiholog, nu sunt psihiatru, nu sunt nimic. Nu sunt mama voastră care v-a făcut. Bă, nu v-am făcut eu! (…)

Ce credeți că schimbați voi, mă? Nimănui nu-i pasă de treburile astea. Aveți impresia că schimbați voi lumea? Schimbați-o voi, mă. Nu vă convine, luați-vă câmpii și plecați unde vă place. (…) Auzi, să vă fie rău… Credeți că numai voi aveți menstruație? Băii… Toate fetele și femeile au. Aveți impresia că este o boală? (…) Băi, voi aveți suflete? Sunteți din piatră, din ce dracului sunteți? (…) Băi, sunteți niște monștri. Pentru mine sunteți niște monștri, fără suflet, nu se poate așa ceva.

Vrei să te omori? Băi, lașilor, lașilor! Nu așa se taie. Se taie pe partea asta și crăpați odată, dacă nu vă convine. Nu vreți să mai trăiți? Vă omor eu mă, dacă nu sunteți în stare. Ce nu vă convine? Nu aveți mâncare? Nu aveți haine? Nu aveți școală, nu aveți viitor? Care e problema voastră? E de prea mult bine? Nu sunteți înțeleși? Nasol. Nimeni nu este înțeles! Sunteți singuri? Nașpa, nimeni nu este împreună cu cineva de fapt. Suferiți? Asta este. Oamenii mai și suferă. Treziți-vă! Asta este viața, exact așa cum este și fugiți din fața ei tot timpul. (…) Nimeni nu o să vină la voi să vă ia de mânuță. (…) Nu mai rezist, nu mai pot! (…)”, sunt câteva fragmente din afirmațiile profesoarei din Slobozia, înregistrate de elevi de-a lungul timpului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Amplu dosar de deturnare de licitații publice, dare și luare de mită cu foști șefi de la Electrocentrale Rovinari. Sumele uriașe din rechizitoriul procurorilor
Fostul director în cadrul Complexul Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă, alături de alte trei persoane, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un...
Ce-a trebuit să facă o tânără profesoară care a primit 3.000 de dolari de la un elev, la meditație: ”Să nu se obosească”
Ce-a trebuit să facă o tânără profesoară care a primit 3.000 de dolari de la un elev, la meditație: ”Să nu se obosească”
O profesoară care a fost solicitată să dea meditații copiilor bogați din Dubai a relatat o întâmplare inedită, cu unul dintre elevi. Conform Business Insider, profesoara respectivă a...
#profesoara, #Slobozia, #elevi, #jignire, #penal, #dosar , #profesori