Profesoara din Braila prinsa bauta la ore a fost sanctionata

Marti, 04 Februarie 2020, ora 15:33
3567 citiri
Profesoara din Braila prinsa bauta la ore a fost sanctionata
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesoara din localitatea braileana Mihai Bravu, care a venit bauta la ore in luna noiembrie 2019, cu o imbibatie alcoolica de 1,18 mg/l in aerul expirat, potrivit aparatului etilotest, a fost sanctionata de consiliul de administratie al scolii cu retinerea a 15% din salariu pe o perioada de trei luni, potrivit informatiilor facute publice de seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Viorel Botea.

"Zilele trecute, colegii de la Mihai Bravu au dat un verdict, ca sa spun asa, doamna profesoara a fost sanctionata cu 15% din salariu, pe o perioada de trei luni, urmand ca, la viitoarea abatere, conform legii, sa se ia masura desfacerii contractului de munca.

Am solicitat in mod expres conducerii scolii, colegilor, sprijin psihologic pentru doamna profesoara. Intr-adevar, pot spune dupa finalizarea anchetei ca are probleme personale destul de grave. Problemele personale sunt cele care au determinat-o sa aiba un comportament nu tocmai corespunzator", a declarat, in conferinta de presa, Viorel Botea.

Seful ISJ Braila declara in noiembrie anul trecut ca profesoara in cauza, angajata ca suplinitor de limba franceza la scoala din comuna Mihai Bravu, prezinta tulburari psihice si ca nu ar fi fost prima data cand venea bauta la ore.

"Persoana respectiva trebuie inteleasa si din punct de vedere personal, pentru ca, intr-adevar, are niste probleme personale mai deosebite, a fost internata si in spital. Din informatiile pe care le-am primit neoficial, colega noastra ar mai fi fost la scoala intr-o stare de 'dezorientare', dar nu atat de profunda ca acum. Am inteles ca ar avea tulburari psihice.

Avizul psihologic nu il are pentru tot anul, intr-o luna de zile trebuie sa refaca acest control psihologic. Nu vreau sa se inteleaga ca ii dau dreptate, eu ma refer la fenomenul in sine, ca si profesorii au dreptul la o consiliere psihologica, au si ei nevoie de sprijin, pentru ca nu toti putem sa stam la zid, sa fim impuscati cu tunul si sa stam in picioare", declara Botea la acea data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#prfesoara bauta ore braila , #profesori