Profesoara de la Medicina care isi umilea studentii a fost suspendata si va fi cercetata disciplinar. "Nu are niciun fel de patologie. E regretabil"

Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 15:38
Autor: Sinziana Verestiuc
Profesoara de la Medicina care isi umilea studentii a fost suspendata si va fi cercetata disciplinar. "Nu are niciun fel de patologie. E regretabil"
Inregistrarea devenita virala printre studentii la medicina FOTO Captura Youtube

O profesoara de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a fost suspendata din activitatea didactica si este supusa unei anchete interne a universitatii, dupa ce a aparut in mediul online un clip video in care a incercat sa le impuna studentilor sai o titulatura de adresare, in timpul unui curs online. "Este un fapt regretabil intr-o institutie de prestigiu", a declarat rectorul UMF Viorel Jinga, pentru Ziare.com.

Profesoara a fost suspendata si va fi supusa unei Comisii de analiza

"S-a suspendat activitatea didactica a doamnei doctor. S-a constituit o Comisie de analiza a activitatii didactice a acesteia formata din: reprezentantul decanatului, seful disciplinei si conferentiarii din disciplina respectiva. Vom vedea ce rezultate are aceasta analiza si mai departe, poate urma o Comisie de disciplina in functie de analiza respectiva. Este un fapt regretabil intr-o institutie de prestigiu, singular, zicem noi", a declarat rectorul UMF Viorel Jinga.

Acesta incadreaza aceasta situatie la categoria "indisciplina" si da asigurari ca se vor lua masurile care se cuvin in acest caz. "Se vor lua masurile corespunzatoare si legale, urmand toti pasii care sunt de luat intr-o astfel de situatie de indisciplina", a adaugat rectorul UMF.

"Nu are niciun fel de patologie"

Intrebat despre zvonurile de pe diferitele retele de socializare potrivit carora profesoara sufera de tulburari mentale, rectorul a declarat ca profesoara nu are niciun fel de patologie sau afectiune. "Am verificat in fisa medicala si in documentele de la serviciu de la noi. Nu are niciun fel de patologie, nu a fost internata, din cate stim noi, deci nu putem spune ca are o afectiune", a mai declarat rectorul UMF.

Acesta a mai sustinut ca activitatea didactica a profesoarei se poate suplini foarte usor deoarece Catedra de Biologie si Histologie are foarte multe cadre didactice.

Intr-o inregistrare postata pe Youtube, medicul Mihaela Madalina Adam, le cere studentilor sai intr-un curs online sa i se adreseze cu "doamna doctor Madalina Adam". Ulterior, cand o studenta o numeste "doamna doctor Madalina Adam", ea ii cere sa fie numita "doamna doctor Adam". "Sunt de doua ori doctor si nu stau sa imi insir toate prenumele cu voi", a spus medicul in acelasi video publicat online.

Citeste si: VIDEO Inregistrarea virala printre studentii la Medicina: "Va pretind sa ma numiti doamna doctor Madalina Adam"

 Articol citit de 22434 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  DinTransilvania
  12.11.2020, 17:31
  @ matrics
  Maestre !
  In primul rand, iți mulțumesc pentru frumoasele vorbe de apreciere, pe care ai binevoit să mi le adresezi !

  Și ca să n-o mai lungim, ia spune-ne, ce ʺexpertizăʺ ai ?

  Noi am spus-o. Spune-ne și dumneata ! Că, așa, e frumos și fair, atunci cand emiți judecăți definitive, cu cuvintele cele mai potrivite !
  Să știm, și noi, cum să-i punem la punct pe trollii analfabeți !
  Dacă ʺgura-ți vorbește singurăʺ, cu atat mai mult !
  Nu fi rușinos !

  Curaj, voinicule !
  Așteptăm !
  DinTransilvania
  12.11.2020, 04:14
  Nota bene !
  Să nu-și facă griji, cei de alte păreri. Care n-au citit, n-au văzut documentare, nici filme, nu ascultă postul public (oficial) de radio, nici școala nu i-a ajutat.
  In țară și, mai ales, in străinătate, viața o să-i pună in banca lor, de o să le zboare fulgii !
  Garantat !
  Ințelepciunea poporului nostru spune că:
  Cine e deștept, invață pe pielea altora ! Cine nu este, pe pielea lui !
  matrics
  12.11.2020, 06:51
  Ete na, vax albina crema
  de ghete! Deja mi s-a făcut frică.
  Marș de aici avocatul dezaxatilor mintal din invățămantul romanesc!
  Ție și celor că ține, nu va e rușine de ceea ce comentați pe aici?
  multimax
  11.11.2020, 23:58
  @maca
  nu ai inteles unde bat. Mai ai nevoie de scoala!
  matrics
  12.11.2020, 14:47
  si tu bati ma, multivax?
  esti janadarm sau pesedist?
  cred ca esti doar un hodorog comunist, care-si poarta ba sinile in comentariile de pe aici. Totzi astia care ii luati apararea duamnei doctor *** putzitzi a bosorogi impotentzi fosti comunisti. Ratza idracu
  Avramescu
  11.11.2020, 22:59
  Profesoara ce isi umilea studentii
  ...sarmanii de studenti, ce i-a mai umilit...ma intreb unde vom ajunge cu atata "corectitudine"? Doamne fereste sa spuna un profesor unuia din studenti sa se imbrace civilizat si asa sa vina la cursuri ca nu doar va fi dat afara profesorul dar asta ii va sta in "cazier" si niciodata nu va mai profesa....si lichelele cu pile si relatii iau bani pentru doctorate chiar daca nu stiu nimic...
  multimax
  12.11.2020, 00:01
  Ai dreptate!!
  Loazele nu au disparut, s-au inmultit!
  matrics
  11.11.2020, 22:01
  uite cine ne tine lectii de toleranta:
  In legislatura 2008 - 2012, Gheorghe Firczak și-a angajat pe fiul său in funcția de consilier al propriului birou parlamentar cu venituri totale 62.580 ron, incălcand astfel articolul 70 din Legea 161/2003 privind conflictul de interese administrativ.
  Un bosorog comunist! Ftva in gura!
  DinTransilvania
  11.11.2020, 19:25
  TUTUROR
  Motto
  E mai mult decat o mitocănie, cum n-am auzit de mult timp !

  Sunt uimit de cele citite !
  Am auzit, de multe ori, cum se adresează, intre ei, medicii din sistemul universitar. Cand nu folosesc gradului didactic al interlocutorului, folosesc exact modul de adresare din acest articol: ʺDle/Dnă drʺ. Este vorba, in primul rand, despre doctori (cu doctorat). Vorbim despre ce am constatat, real, in sistemul universitar medical.
  La fel procedează și personalul medical ajutător, față de superiori. Niciodată, nu i-am auzit altfel.
  Pacienții, totdeauna, cu apelativul ʺDrʺ, sau ʺProfesorʺ (gradul didactic). Chiar dacă in cei 20 ani de-acasă, nu i-a invățat nimeni. Au atata bun-simț.
  In cazul relației student-profesor (cadru didactic), cu atat mai mult.
  Cu doctoratul in alt domeniu, niciodată, nu am impus “dr“, sau gradul didactic. Toți studenții au știut cum să mi se adreseze.
  Ambele moduri de adresare, sau impreună, sunt, in toate domeniile sistemului universitar, corecte, de bun-simț, legale !

  Și atunci ? Nu cumva, problema de educație, și comportamentală, intro instituție publică de stat, e chiar in ograda dumneavoastră, studenți și profesori ?
  E un caz, uimitor, de grosolănie in masă ! Care trebuie să aibă o explicație prozaică, poate fi presupus și nelegitimă (mi-am formulat-o, dar nu comentez).

  Cel mai probabil, dna dr. Adam, sătulă și uimită de lipsa de educație, și de respect, din partea studenților, a reacționat cum a reacționat. Franc, dar corect !

  Doamna dr. Mădălina Adam nu a făcut altceva decat să educe, corect, studenții !
  Mai mult, i-a scutit să ii folosească și gradul didactic universitar !
  Dacă, in alte țări, te tragi de curea cu un astfel de interlocutor, ai săvarșit o grosolănie gravă !

  Am ințeles că d-na dr. Adam este șef de lucrări. Poate greșesc.
  Dnă dr. Adam,
  Aveți respectul meu !
  Și Vă felicit !

  "Este un fapt regretabil intr-o institutie de prestigiu, singular, zicem noi", a declarat rectorul UMF Viorel Jinga.
  D-le Rector,
  Pentru Instituție, și pentru Dv, este o RUȘINE, ce faceți: un circ foarte grav !
  Dna dr. NU A INCERCAT sa le impuna studentilor un mod de adresare, in timpul unei activități oficiale, CI A FOST OBLIGATĂ, D-E-O-N-T-O-L-O-G-I-C, SĂ O FACĂ !
  Poate, peste 100 DE ANI, o să și realizați !
  Am vechimea, care e și n-e-i-n-t-r-e-r-u-p-t-ă, in sistemul universitar, cu mult mai mare decat a Dv.

  Ii invit pe cei din afara sistemului universitar să judece cu măsură, acum, in cunoștință de cauză, inainte de a critica conduita d-nei dr. Adam, de care am auzit pentru prima dată.

  Lectură facultativă:
  DEONTOLOGÍE s. f. 1. Totalitatea normelor de conduită și obligațiilor etice ale unei profesiuni (mai ales a celei medicale). 2. Teorie a datoriei, a obligațiilor morale.

  11.11.2020
  matrics
  11.11.2020, 20:09
  in primul rand nu e o doamna
  individa aia, e doar o jgodie care se crede buricul pamantului.
  firczak gheorghe
  11.11.2020, 21:22
  Doamne iartă-mă!
  Dar ce a făcut? De la un dialog simplu se ajunge la etichetări nepotrivite, zic eu. Viața este un șir de compromisuri. Ceea ce s-a intamplat aici nu este un compromis inadmisibil. E grobiană doamna profesor? Aveți argumente? Eu nu știu iar din articol nu reiese așa ceva. O astfel de părere trebuie probată.
  firczak gheorghe
  11.11.2020, 20:04
  Vivat academia, vivant profesores!
  Eu nu am spus că a greșit doamna Adam. Am spus doar că, poate, a exagerat, ceea ce este altceva. Tocmai de aceea am precizat că suspendarea este o exagerare. Articolul nu cred că redă situația deplin, prin forța imprejurărilor. Totuși astfel de situații trebuie rezolvate prin dialog. Prin asta nu aduc acuze doamnei profesor. Trebuie lămuriți studenții ce bine și ce e rău.
  DinTransilvania
  12.11.2020, 02:16
  @ Gheorghe Firczak
  Domnule Firczak,
  Ați evaluat ʺDe acord că exgerează această profesoară..., să i se spună unde greșeșteʺ (de către șeful de departament, sau decan).

  Vă spun, din nou, că, in ciuda poticnelilor (am ascultat mai multe inregistrări audio ale episodului), dna dr. Adam (nu ii cunosc gradul didactic) nu a greșit !
  SUSPENDAREA DOMNIEI SALE, E UN ABUZ FLAGRANT ! Demn de perioada proletcultist-stalinistă !

  Probabil, domnia sa are ore la un an mic, care nu știa modul de adresare oficial, in relația student-cadru didactic. Pentru că studenții invață, repede, cum să se adreseze profesorilor. In universitățile serioase, disciplina e alta, decat in licee.

  Cu privire la studenți ʺrăiʺ (grupe, ani de studii), niciodată, nu am avut de-a face ce așa ceva. Disciplina, asumată relaxat, a fost, practic, fără cusur. După ce am fixat, de la inceput, după regulament, regulile ʺjoculuiʺ.
  De aceea, dacă e să ii recomand ceva, pentru că am vechimea mai mare și decat a domniei sa, ar fi să fie mai apropiată de studenți. Metodele sunt simple, normale, nepaternaliste, recomandabile, nu incalcă Carta. In plan profesional, pot face minuni (in asimilarea, de către studenți, a materiei).
  matrics
  11.11.2020, 20:17
  individa asta trebuie sa
  rapunda pentru ce a facut, ne-am saturat de dialogul impaciuitor gen Ion Iliescu. Este o grobiana care nu are ce cauta in functia de profesor nici macar la gradinita. Ce exemplu da vi.ta asta studentilor? hai ***!
  anaviva
  11.11.2020, 19:46
  Tot respectul Dle Din Transilvania
  Am dori ca toate cadrele didactice sa ia o initiativa asemanatoare cu cea luata de dumneavoastra . Vrem sa stim ca sistemul de invatamant romanesc nu a ajuns pe marginea prapasatiei .
  Daca exista si cadre didactice care vor vota contra doamnei Dr. Adam , am vrea sa li se publice numele . Le trimit in clasele de ora niste drogati sa le arate k-urul , poate asa invata ce e decenta
  GeorgescuOpinie
  11.11.2020, 23:15
  Asa fac si cand sunt medici
  Asta vara m-a apostrofat de vreo cateva ori o doamna pentru ca intre [doamna] si [Necula] am uitat sa adaug [doctor]. Asta era cea mai mare grija a domniei sale. Nu sa comunice cu doamna doctor Necula direct, profesionist, ca sa nu facem telefonul fara fir.

  Asta e cea mai recenta. De ani de zile numai pretentiosi din astia lucreaza in sistem.
  matrics
  11.11.2020, 20:11
  multe placute suedeze si mult respect pe piept
  Dle Din Transilvania ai anaviva. Alceva nu meritati, comunistilor!
  octav2
  11.11.2020, 18:44
  DEMENTA..
  ..la ea acasa..!
  ar putea fi studiata la cursurile de medicina ca specimen de dementa..!!
  si ar mai fi specimenele din parlament..!!
  au studentii obiect de studiu ptr generatii....
  MacGigi
  11.11.2020, 17:42
  Doamna doamna doctor doctor Madalina Madalina are totusi
  ceva care este patologic: se balbaie. Ceea ce poate deveni repede patetic.

  Pa-pa-pann-aa is-sisi spu-spu-pu-ne ttt-toate ttt-titlurile, trece tr-tr-trenul prin gara...
  attila
  11.11.2020, 16:14
  Am verificat
  in fisa medicala...
  Voi sunteți cu țiglele pe casa? Adică in toata facultatea aia nu este niciun medic? Voi chiar nu realizați ca femeia aia are probleme si trebuie investigata? Va uitați in fisa medicala de acum un an si spuneți ca nu are CIVID
  In ce hal a ajuns pana si facultatea de medicina...
  multimax
  11.11.2020, 16:00
  Din pacate,
  studentii din ziua de azi, dealtfel si elevii, au ajuns sa fie pupati im c.. de profesori. Vezi Doamne, ii lezeaza..
  MacGigi
  11.11.2020, 17:44
  @multiVAX. In articol se spune tocmai invers:
  studentii o pupa'n kur pe tovarasa doctor-doctor.
  Ce inseamna si analfabetismul functional, citesti dar nu intelegi...
  Devilfish
  11.11.2020, 16:19
  Doamne...
  Prietene. Tu ai ascultat inregistrarea cap-coada? Asculta si daca ai discernamant iti stergi singur comentariul... :(