Evaluare Nationala 2021. Elevii sustin proba la Limba si literatura materna

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 11:461013 citiri
Evaluare Nationala 2021. Elevii sustin proba la Limba si literatura materna
Elevii sustin vineri examenul la Limba materna/ FOTO Pixabay

Absolventii de clasa a VIII-a din randul minoritatilor nationale sustin vineri, 25 iunie, ultima proba a Evaluarii Nationale 2021, proba la Limba materna.

Subiectele si baremul la Limba Materna de la Evaluare Nationala 2021 vor fi publicate pe edu.ro, incepand cu ora 15:00, iar elevii vor primi rezultatele saptamana viitoare.

Contestatiile pot fi depuse in zilele de 29 iunie (in intervalul orar 16,00 - 19,00) si 30 iunie (in intervalul orar 8,00 - 12,00), acestea putand fi transmise si prin mijloace electronice.

"Candidatii care depun/transmit contestatiile prin mijloace electronice completeaza, semneaza si depun/transmit tot prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, documentele sunt semnate si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora", precizeaza Ministerul Educatiei.

Rezultatele finale vor fi afisate sambata, 4 iulie.

Rezultate Evaluare Nationala 2021

Comunicarea rezultatelor obtinute se face anonimizat, atat in centrele de examen, cat si pe site-ul evaluare.edu.ro, respectandu-se Regulamentul general privind protectia datelor personale.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta.

Media generala obtinuta in cadrul Evaluarii Nationale are o pondere de 80% in calculul mediei de admitere in clasa a IX-a.