Primarul orasului Iasi ia in calcul ca anul scolar sa inceapa in codul galben de preventie anti-COVID-19

Miercuri, 26 August 2020, ora 14:58
2876 citiri
Primarul orasului Iasi ia in calcul ca anul scolar sa inceapa in codul galben de preventie anti-COVID-19
Foto: Facebook/ Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca ia in calcul ca anul scolar sa inceapa in codul galben, datorita numarului tot mai mare al celor infectati cu COVID-19.

Primarul Mihai Chirica spune ca o crestere a numarului de infectari cu 14 zile inainte de inceperea scolii poate plasa Iasiul intr-un scenariu defavorabil, cel galben, care poate avea consecinte negative in privinta educarii elevilor.

"Suntem in scenariul verde, la limita scenariului galben pe care prognozam ca nu-l vom atinge, dar luam in calcul si aceasta varianta. Luam in calcul si scenariul galben in ceea ce priveste inceputul de an scolar, adica un invatamant alternativ. Adica sa alternam orele din clasa cu cele online. Am reusit sa alocam prin Consiliul Local Iasi o suma considerabila, de 12,6 milioane de lei, fara fonduri europene sau alte fonduri", a declarat primarul Chirica.

Primarul a cerut iesenilor sa aiba un comportament responsabil, intrucat de aceasta depinde si modul in care vor incepe elevii scoala.

Pentru ca trecerea de la sistemul de predare clasic, in clasa, catre cel online sa se faca fara sincope municipalitatea va achizitiona 1.250 de sisteme digitale pentru Centrele de Educatie Online, astfel incat sa fie dotata fiecare sala de curs din municipiul Iasi. Pentru acestea, municipalitatea va cheltui 7,5 milioane de lei.

De asemenea, Primaria Iasi va cumpara 3.000 de tablete destinate elevilor pentru predare online, in valoare de 2,8 milioane de lei. Conform declaratiilor primarului Chirica, suma include si conectarea la Internet pe perioada a doi ani scolari.

Alte 2,3 milioane de lei vor fi cheltuiti de municipalitate pentru achizitia a 1,5 milioane de masti chirurgicale pentru elevii din clasele 0 - XII.

"Licitatia pentru achizitia acestor bunuri a fost deja lansata si speram sa o finalizam in timp util. Bunurile achizitionate vor fi puse la dispozitia Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si a unitatilor de invatamant din Iasi, pentru asigurarea actului educativ. De asemenea, va fi asigurata asistenta pentru punerea in functiune si utilizarea bunurilor achizitionate, la cerere, pentru fiecare unitate de invatamant sau cadru didactic", a mai spus primarul Mihai Chirica.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#mihai chirica, #Mihai Chirica scoala, #MIhai Chirica Iasi , #stiri invatamant