Primaria Sectorului 4 reclama conducerea Colegiului "Gheorghe Sincai" la DSP si Inspectoratul Scolar

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 16:44
3398 citiri
Primaria Sectorului 4 reclama conducerea Colegiului "Gheorghe Sincai" la DSP si Inspectoratul Scolar
Colegiul National "Gheorghe Sincai" FOTO Facebook/ Colegiul National Gheorghe Sincai

Primaria Sectorului 4 solicita Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si a Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa intervina pentru a asigura siguranta elevilor si angajatilor Colegiului National "Gheorghe Sincai", adaugand ca acolo s-au inregistrat trei cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus si exista suspiciuni privind alte cazuri.

"Consideram neaparat necesara implicarea institutiilor sus-mentionate pentru identificarea corecta a situatiei, in vederea prevenirii unor cazuri similare, data fiind si reticenta conducerii unitatii de invatamant de a declara in timp real toate cazurile de COVID-19", arata reprezentantii Primariei.

"Primaria Sectorului 4 solicita interventia in regim de urgenta a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si a Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, pentru punerea in siguranta a elevilor si a personalului Colegiului National Gheorghe Sincai.

Acest apel public este lansat avand in vedere ordinul comun nr. 5.487/1.494/2020, privind aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, continutul sedintei din data de 30.10.2020 a Consiliului de Administratie al Colegiului National "Gheorghe Sincai" si procesul verbal aferent acesteia, din care rezulta existenta a trei cazuri confirmate de Sars-Cov 2 in ultimele 14 zile", a transmis, vineri, printr-un comunicat de presa, Primaria Sectorului 4.

Conform sursei citate, joi, a aparut suspiciunea existentei a cel putin unui alt caz de Sars-Cov-2 in randul elevilor de la Colegiul National "Gheorghe Sincai".

"Consideram neaparat necesara implicarea institutiilor sus-mentionate pentru identificarea corecta a situatiei, in vederea prevenirii unor cazuri similare, data fiind si reticenta conducerii unitatii de invatamant de a declara in timp real toate cazurile de COVID-19", au adaugat reprezentantii Primariei.

Primaria cere ajutor de la Inspectorat pentru reabilitarea Colegiului Gheorghe Sincai

Mai mult decat atat, Primaria Sectorului 4 solicita sprijinul de indata al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Prefecturii Muncipiului Bucuresti in vederea consolidarii si reabilitarii cladirii in care functioneaza Colegiul National "Gheoghe Sincai".

"Cladirea, monument istoric, a fost expertizata si incadrata in clasa de risc seismic 2, ceea ce inseamna ca fiecare zi in plus petrecuta de elevi si de personalul didactic si nedidactic in interiorul acesteia reprezinta un risc la adresa securitatii si integritatii fizice a persoanelor.

Avand in vedere aceste aspecte, precum si necesitatea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, Primaria Sectorului 4 a indeplinit deja toate formalitatile legale, iar lucrarile de consolidare, reabilitare si punere in siguranta a cladirii mentionate ar fi putut fi demarate la inceputul lunii septembrie 2020.

Acest lucru nu a fost insa posibil intrucat Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant a refuzat in mod nejustificat eliberarea si predarea amplasamentului, desi conform notelor aferente raportului de expertiza tehnica, lucrarile ce urmeaza a fi executate nu pot fi realizate avand copii si personal in interiorul institutiei", a aratat sursa citata.

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 atrag atentia tuturor institutiilor abilitate "cu privire la necesitatea interventiei in regim de urgenta pentru identificarea celor mai potrivite solutii care sa asigure protectia sanatatii si sigurantei fizice a elevilor si a personalului Colegiului National "Gheorghe Sincai"."

In schimb, fostul director al Colegiului "Sincai" din Capitala acuza Primaria Sectorului 4 ca vrea sa duca scoala in scenariul rosu pentru a-si duce la bun sfarsit niste contracte.

"Primaria Sectorului 4 urmareste din septembrie sa ne duca in scenariul rosu, doar fiindca doreste sa isi duca la bun sfarsit niste contracte, iar scoala pentru asta trebuie sa fie goala. Contracte de reabilitare pe care afirma ca le face pe bani europeni - dar nu exista niciun proiect depus pentru asta", a acuzat Silvia Musatoiu, pentru Edupedu.ro.

Acuzatii de musamalizare a unui caz de COVID-19 la un colegiu din Bucuresti. Conducerea institutiei ar fi incercat sa blocheze desfasurarea controlului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
#colegiul national gheorghe sincai, #coronavirus, #primaria sector 4, #Bucuresti, #scandal , #stiri invatamant
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
S-a razgandit primarul cu plangerea PENALA si o ia pe ocolite ...