Pricopie, despre frauda la Bac: Mesajul este foarte clar - nu ne jucam!

Luni, 16 Iunie 2014, ora 21:07
2201 citiri
Pricopie, despre frauda la Bac: Mesajul este foarte clar - nu ne jucam!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat luni, despre Bacalaureat, ca frauda nu este o solutie pentru acest examen si ca "mesajul este foarte clar: nu ne jucam, avem oameni condamnati definitiv pentru fapte de coruptie si frauda la bacalaureat".

"Trebuie sa ne luam masuri de precautie, si anul trecut am transmis mesaje in acest sens. Din pacate, nu toata lumea intelege. As vrea doar sa ii rog pe cei care se gandesc ca pot sa se joace cu legea sa se uite un pic sa vada cazurile identificate si ce s-a intamplat anul trecut: sunt oameni dati afara din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnati definitiv pentru coruptie sau frauda la examene. Cred ca este un subiect pe care este bine sa-l tratam cu toata seriozitatea si sa nu ne jucam", a mai spus Pricopie, dupa intalnirea grupului PSD din Senat.

Incepe bacalaureatul 2014: Tot ce trebuie sa stii despre examenul de anul acesta

Ministrul Educatiei a adaugat ca a cerut inspectorilor scolari generali sa fie pregatiti pentru cazul in care se intampla "ceva negativ" la bacalaureat.

"Este gresit daca nu stim sa actionam daca se intampla ceva negativ. Daca se intampla, sa actioneze conform legii, conform regulamentului, sa sesizeze imediat organele de specialitate si sa se asigure ca aceste cazuri, daca vor fi, nu pericliteaza examenul. Sa aiba, inclusiv in inspectorate, oameni pregatiti pentru a prelua conducerea vreunei comisii, daca vom avea probleme la acest nivel, sau sa aiba oameni pregatiti in rezerva pentru asistenta la clasa", a precizat Remus Pricopie.

In acelasi context, demnitarul a spus ca a cerut inspectorilor sa interzica orice practica de colectare de bani la bacalaureat, indiferent de motiv.

"Nu exista subiectul protocol, nu exista niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociata examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului", a subliniat Pricopie.

Ministrul a mai spus ca, dupa exemplele negative din 2013, atat elevii, cat si profesorii vor fi incurajati sa mearga la examene deschisi si fara ganduri de frauda.

Pe de alta parte, Pricopie a spus despre numarul mai mic de inscrisi la examenul din 2014 ca acesta este cauzat de scaderea numarului de elevi pe generatie.

"In 2013, au fost inscrisi la bacalaureat 71% dintre elevii care au inceput clasa a XII-a in septembrie 2012, iar anul acesta, 73% dintre elevii care au inceput clasa a XII-a in septembrie 2013. Cifrele indica scaderea numarului de copii din 'cohorta' (generatie n.r.) ", a explicat ministrul.

Bacalaureat 2014: Ce subiecte au primit elevii la prima proba

La examenul de bacalaureat din aceasa sesiune, candidatii au sustinut, saptamana trecuta, proba orala la limba romana. La aceasta proba s-au inscris, la nivel national, 131.254 de absolventi, dintre care 1.413 din promotiile anterioare.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Remus Pricopie Bac, #Remus Pricopie frauda Bac, #Bac 2014, #bacalaureat 2014 , #Bacalaureat 2014