Peste cinci mii de candidati au absentat la a treia proba a examenului de Bacalaureat

Miercuri, 26 August 2020, ora 17:09
1667 citiri
Peste cinci mii de candidati au absentat la a treia proba a examenului de Bacalaureat
FOTO: Pixabay

Peste cinci mii de candidati nu s-au prezentat la a treia proba a examenului de Bacalaureat care s-a desfasurat astazi, 26 august, si 36 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, a transmis Ministerul Educatiei si Cercetarii intr-un comunicat de presa.

"Dintre cei 25.245 de candidati inscrisi pentru sustinerea probei scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie), s-au prezentat 19.823 de candidati. 5.386 de candidati au absentat, dintre acestia patru fiind in izolare si trei spitalizati/in carantina.

Nici la proba de astazi nu s-au inregistrat cazuri in care temperatura sa depaseasca valoarea maxima de 37.3̊ C. Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 36 de candidati. Subiectele si baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Ultima proba scrisa din aceasta sesiune - E).b) - Limba si literatura materna - se desfasoara joi, 27 august. Sunt asteptati cei 317 candidati inscrisi (285 de candidati pentru Limba si literatura maghiara, 18 pentru Limba si literatura germana, respectiv 5 pentru Limba si literatura slovaca).

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 - 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.", se arata in comunicatul MEC.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
#bacalaureat, #candidati, #proba , #bacalaureat