Peste 3.000 de profesori au obtinut titularizarea pe post

Marti, 15 Martie 2011, ora 16:251660 citiri
Peste 3.000 de profesori au obtinut titularizarea pe post
Foto: bzi.ro

Peste 3.200 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar au obtinut anul acesta titularizarea pe post, respectiv la nivelul unitatii de invatamant in care lucreaza, au anuntat, marti, reprezentantii Ministerului Educatiei.

Solicitarile pentru titularizarea pe post au fost adresate consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant de catre 5.710 cadre didactice. Dintre acestea, au fost solutionate favorabil 3.274 de cereri, cele mai multe din mediul urban.

"In loc ca, in februarie, sa fie dati afara din sistem 3.500 de oameni, asa cum sustineau unele voci critice, astazi avem 3.274 titulari mai mult in invatamantul preuniversitar", a declarat Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Cererile au fost formulate de suplinitori care au obtinut trei ani la rand nota minima la 7 la examenul national de titularizare in sistemul de invatamant.

Potrivit noii legi a Educatiei, cadrele didactice nu se mai pot titulariza in sistem, ci doar pe post, la nivelul unitatii de invatamant.

Cadrele didactice titularizate pana la intrarea in vigoare a legii nu sunt insa afectate de noile prevederi.

Anul trecut, in urma examenului de titularizare, doar 3.728 dintre cele 13.497 de cadre didactice cu note de cel putin 7,00 au obtinut in final titularizarea.