Motivele pentru care opt din zece părinți vor să-și trimită copiii fizic la școală începând cu 13 septembrie

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 11:47
2354 citiri
Motivele pentru care opt din zece părinți vor să-și trimită copiii fizic la școală începând cu 13 septembrie
Elevii se vor reintoarce în bănci din 13 septembrie FOTO Pixabay

Opt din zece părinți consideră că elevii ar trebui să se întoarcă fizic în unitățile de învățământ o dată cu începerea noului an școlar.

Părinții consideră că celor mici le lipsesc interacțiunea cu colegii și profesorii, socializarea, precum și activitățile fizice în grup, arată un studiu iSense Solutions.

6 din 10 părinți sunt de părere că educația hibrid va avea un impact negativ asupra actului educațional. Totodată, nu toți copiii beneficiază de echipamentele necesare desfășurării orelor online, astfel că accesul la educație devine mai dificil.

Peste jumătate dintre părinții din mediul urban (57%) consideră că, în fiecare clasă, ar trebui să existe soluții dezinfectante.

Cât de des ar trebui dezinfectate sălile

De asemenea, jumătate (50%) dintre aceștia consideră că sălile speciale (ex. sala de sport, laboratoarele etc.) ar trebui să fie dezinfectate după fiecare oră de curs.

"Dacă vorbim despre alte măsuri de siguranță pe durata participării fizice la orele de curs, 39% dintre părinții din mediul urban, utilizatori de internet, consideră că atât elevii cât și profesorii ar trebui să poarte măști, 41% sunt de părere că după fiecare oră elevii și profesorii ar trebui să își dezinfecteze mâinile, iar 32% consideră că la intrarea în unitățile de învățământ ar trebui să existe covoare dezinfectante. În același timp, aceștia consideră că ar fi necesare mai multe campanii de informare, precum și testarea gratuită a copiilor în cazul apariției unor cazuri în școală", se mai arată în comunicatul de presă.

Liste cu rechizite necesare

Părinții din mediul urban, utilizatori de internet, au liste cu rechizitele necesare și de asemenea se consultă cu profesorii despre lucrurile care trebuie cumpărate. Ca locuri preferate pentru achiziție sunt menționate Jumbo (rechizite), Pepco (îmbrăcăminte/încalțăminte), hypermarketurile/supermarketurile (Carrefour, Auchan, Cora), librăriile de cartier (pentru prețurile mai mici).

În ceea ce privește îngrijirea copiilor după ce aceștia se întorc de la școală, aproximativ o treime (31%) dintre părinți spun că vor lăsa copilul în grijă bunicilor sau a unei bone, în timp ce 1 din 3 părinți îsi vor schimba programul de lucru pentru a putea sta cu cei mici.

Doar 2 din 10 părinți din mediul urban își vor lăsa copiii la afterschool, iar 15% se gândesc să renunțe la job pentru îngrijirea copiilor.

Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
#elevi, #scoala, #inceput de an scolar, #rechizite, #studiu, #parintii , #stiri invatamant
Comentarii
Poza exodusalltime
exodusalltime
rank 5
copiii se vor imbolnavi unii de la altii