O facultate facuta degeaba. Studenti de la Veterinara risca sa nu poata profesa

Duminica, 22 Septembrie 2013, ora 12:473109 citiri
O facultate facuta degeaba. Studenti de la Veterinara risca sa nu poata profesa
Foto: Ziarul Mara

Mai multi studenti care se afla in ultimul an de studiu la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj risca sa nu poata profesa dupa absolvire. Noul plan de scolarizare nu este conform cu reglementarile europene, asa ca tinerii nu vor primi diplome recunoscute in comunitate.

In 2011, Senatul Universitatii de Stiinte Agricole din Cluj Napoca a aprobat pentru facultatea de Medicina Veterinara un plan de scolarizare care nu era conform reglementarilor UE, transmite Realitatea TV. Studentii care au absolvit atunci nu au primit diplome profesionale. In 2012, s-a aplicat un plan de scolariazare european, dar in 2013 s-a revenit, inexplicabil, la cel din 2011.

"Riscul ar fi ca si aceasta generatie sa aiba exact aceleasi probleme ca si generatia 2012, cand colegiul Medicilor Veterinari va fi nevoit sa intrerupa emiterea certificatelor de conformitate", a declarat Adrian Oros, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari Cluj.

Planul de scolarizare din 2013 contine mai multe materii facultative care sunt obligatorii in Europa. Mai multi studenti, din cei 150 aflati in aceasta situatie, vor sa se transfere sau sa dea Universitatea in judecata.

Reprezentantii Universitatii se apara sustinand ca acest plan de scolarizare a fost aprobat cu majoriatte de voturi subliniind faptul ca studentii au reprezentanti in Senat care se le reprezinte interesele.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News