Ministrul Educatiei anunta ca multi elevi din clasele terminale nu au reusit sa-si incheie mediile si nu s-au putut inscrie la bacalaureat

Luni, 21 Iunie 2021, ora 21:472499 citiri
Ministrul Educatiei anunta ca multi elevi din clasele terminale nu au reusit sa-si incheie mediile si nu s-au putut inscrie la bacalaureat
Foto Pixabay

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, luni seara, ca multi elevi din clasele terminale nu au avut cel putin doua note la toate materiile pentru a li se putea incheia mediile. De aceea, nu s-au putut inscrie la bacalaureat.

"O perioada atat de lunga in care elevii au pierdut contactul cu scoala este, cu siguranta, din pacate, o cauza a numarului mai mic de elevi inscisi la Bacalaureat in acest an", a declarat, luni eara, la TVR 2, Sorin Cimpeanu.

Ministrul a precizat ca s-au inscris 114.143 de elevi din promotia curenta, respectiv 77%, fata de peste 125.000 incrisi anul trecut. De asemea, s-au incris din promotiile anterioare 19.520, in anii trecuti numarul celor inscrisi fiind mult mai mare.

"Este, din pacate, un efect al acestei perioade de criza. Sunt, cu siguranta, destul de multi cei care au vrut sa se inscrie la examenul de bacalaureat, dar nu au putut deoarece nu au reusit sa-si inscheie mediile, situatiile scolare", a precizat ministrul.

Ministerul Educatiei a redus la minimum 2 numarul de note, dar "un numar important de elevi nu au reusit sa incheie situatia scolara, deci nu s-au putut inscrie la Bacalaureat".

Intrebat ce le recomanda elevilor care sustin examene in perioada urmatoare, Cimpeanu a afirmat: "Incredere, optimism, desi suntem constienti ca pierderile si dificultatile au fost foarte mari".